Marko Lukunic/PIXSELL

ĆIRO BLAŽEVIĆ “Pitanje je hoće li Dinamo uopće i u domaćem prvenstvu biti konkurentan za borbu za naslov prvaka”

Bivši hrvatski izbornik Miroslav Ćiro Blažević u srijedu je na svojoj Internet stranici objavio tekst o jučerašnjoj utakmici drugog kola Lige prvaka, u kojoj je Dinamo na Maksimiru izgubio od Juventusa sa 0:4.

“Nakon novog 0-4 debakla s pravom se poteže pitanje hoće li Dinamo uopće i u domaćem prvenstvu biti konkurentan za borbu za naslov prvaka. Vidjeli smo što se nedavno dogodilo u Rijeci”, piše Ćiro dodajući da se Juventus ‘prošetao Zagrebom’, ali ne svojom agresijom, nego Dinamovom pomoći.

Ćiro kaže kako je Dinamo posve nekonkurentan te kako ovakva momčad nema što tražiti u Ligi prvaka. “Zadovoljavati se rečenicama kako se skuplja potrebno iskustvo je priča za malu djecu”, dodaje.

“Dinamove greške u ovoj utakmici bile su toliko nespretne, početničke, grozne da sam se i sam zapitao – je li to moguće. Mislim da je uzrok tim greškama strah koji se uvukao kod igrača. Bez samopouzdanja i povjerenja u vlastite mogućnosti nema dobrog nogometa. To se upravo i događa Dinamovim igračima”, naglašava ‘trener svih trenera’, koji je prokomentirao i dolazak bivšeg bugarskog izbornika Ivajla Peteva na klupu ‘Modrih’.

“Mislim da je Sopić zaslužio šansu. Iskoristiti ga za dvije utakmice kako bi se dovelo stranca – štetno je. Gubite jednog čovjeka, a ne znate što dobijate s drugim. Petevu će trebati dosta vremena da se upozna sa situacijom i u klubu i u momčadi, a Dinamo baš vremena i nema”, zaključuje.

Komentiraj