Legendarni hrvatski izbornik Miroslav Ćiro Blažević, pod čijim je vodstvo hrvatska prije 18 godina osvojila svjetsku broncu u Francuskoj, komentirao je u Dnevniku Nove TV jučerašnji remi Hrvatske i Češke na Europskom prvenstvu.

“Prvo poluvrijeme je bilo apsolutno briljantno. Hrvatska je pokazala jednu dominaciju i činjenicu da je ona ozbiljan favorit za finale ovog Europskog prvenstva”, rekao je Ćiro dodajući da je Hrvatsku donekle obeshrabrio izlazak Luke Modrića. “Ali, i dalje su igrali tako dominantno i tako sigurno, sve do ovog nesretnog slučaja, koji je napravio tužnom cijelu naciju”, objasnio je.

Izjednačujući pogodak, uvjeren je, primili smo zbog dekoncentracije hrvatskih nogometaša zbog sitacije na tribinama. “Nikad, ali baš nikad nam ne bi zabili drugi gol, da je ostala neophodna koncentracija koju su naši dečki imali. Ali nakon ovoga su je gotovo sigurno izgubili i demoralizirani, zabrinuti, i protivnik je to iskoristio”, kaže.

Smatra da nema straha da nećemo proći u drugi krug natjecanja. “Naše obadvije utakmice, i sa Turcima i sa Česima, bile su najbolje utakmice ovog prvenstva”, uvjeren je. Naglasio je kako se na licima reprezentativaca nakon nereda na tribinama mogla iščitati velika zabrinutost.

“Ovi ekscesi, jer sam sad u jednoj kotradikciji, to je jedna mala grupica nezadovoljnika koji hoće da pretpostave svoj neki revolt na neke ljude u Savezu (HNS) ili mimo saveza, što su izabrali uistinu na najsvrsishodniji i najopasniji način, za nas kojima je nogomet u ovoj kafujaži političkoj dao tračak svjetla, tračak dostojanstva… i mislim da bi netko trebao raditi s tim mladićima i da taj osobni antagonizam ne smije dozvoliti da se kompromitira, nešto što bi trebalo biti naša svetinja, reprezentaciju”, rekao je Ćiro u Dnevniku Nove TV.

Smatra i kkao kriteriji UEFA-e nikada neće biti isti prema Hrvatskoj kao prema Rusiji i Engleskoj. “Apsolutno i uvijek su rigorozniji. Ja taj fenomen vrlo teško mogu interpretirati, ali je evidentno da smo mi još uvijek mali, iako po rezultatima ne bi to više smjeli biti”, dodaje.

Komentiraj