CIRKULARNI ŠTRAJK: Sutra štrajkaju škole u četiri županije

Danas je u svim osnovnim i srednjim školama održan štrajk učitelja i profesora. Sutra će, pak, u štrajku biti četiri hrvatske županije – Splitsko-dalmatinska, Dubrovačko-neretvanska, Varaždinska i Međimurska županija, objavio je danas na konferenciji za novinare Branimir Mihalinec, predsjednik Samostalnog sindikata zaposlenih u srednjim školama.

“Svaki dan ćemo objaljivati koje će škole štrajkati sutra. To je novost u Hrvatskoj, no nismo mi to izmislili, iskustva smo pronašli u europskim isvjetsim sindikatima. Vani znaju štrajkati javne službe na taj način. Mi smo ovo smislili kao stalni pritisak, a na način da učinimo najmanju štetu onima koji su najmanje krivi. Mi žemo proći 10 dana cirkulaenog štrajka. U 10 dana učenici neće imati dva dana nastavu. Imat će time zorni prikaz građanskog odgoja”, kazao je.

“Premijer se čudi što je sustav u štrajku. Brojke o odazivu pokazuju da mnogi razumiju zašto smo danas u štrajku”, rekao je Mihalinec, kako prenosi N1.

Čelnica Sindikata hrvatskih učitelja Sanja Šprem kazala je da Vlada može biti zabrinuta s obzirom na rezultate. “U osnovnim školama 89,24 posto zaposlenih je u štrajku. Podaci nisu konačni”, dodala je.

Komentiraj