Patrik Macek/PIXSELL

ČURAJ “Svoju vjerodostojnost Marić mora objasniti biračima”

Saborski zastupnik HNS-a Stjepan Čuraj u utorak je komentirao jučerašnju odluku Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa u slučaju Martine Dalić i Zdravka Marića.

“Želimo da se naše povjerenje u rad ministara bazira na kvaliteti zakona, provedbi i konsolidaciji, a ako govorimo o ministru financija, onda se to odnosi na konsolidaciju javnih financija i, naravno, ne daj Bože, nekim protuzakonitim radnjama. Tu smo vrlo jasni, a što se tiče ministra Marića pričekat ćemo da čujemo što će nam naši partneri reći, kakva su njihova stajališta. Legalisti smo i tu je pitanje ministrove vjerodostojnosti koju on mora, prije svega, objasniti svojim biračima i građanima”, rekao je Čuraj novinarima u Saboru.

Dodao je kako bi pričekao obrazloženje i očitovanje premijera Andreja Plenkovića i HDZ-a. Upitan treba li Marić podnijeti ostavku, odgovara: “Imamo niz saborskih zastupnika kojima su nađeni prekršaji i platili su kazne. Ovdje sada govorimo o nekim moralnim vrijednostima, a kako nitko od njih nije podnio ostavku, mislim da bi bilo malo licemjerno tražiti od nekog drugog ono za što niste sami spremni”, rekoa je.

Komentiraj