ĆIPE O HOS-U I PUPOVCU Jadranka Kosor: Nadrealno je, ponižavajuće…

Autor:

Saša Zinaja/NFOTO

Stipo Mlinarić Ćipe iz Domovinskog pokreta u petak je održao konferenciju za medije na kojoj se osvrnuo na Milorada Pupovca, predsjednika SDSS-a, i njegovo imenovanje na na čelo Odbora za ljudska prava.

Mlinarić je kazao da će DP glasati protiv toga te je još jednom poručio da je DP izbacio SDSS iz vlasti.

Ove izjave komentirala je i bivša premijerka Jadranka Kosor na društvenoj mreži X: “Nadrealno je kako članovi DP-a mantraju oko izbora M. Pupovca na čelo saborskog odbora iz kvote vladajućih, uvjeravajući nas da je SDSS u oporbi. Zahvaljujući njima! Ponižavajuće je kad potkapacitirani političari misle da smo svi kreteni”.

Domovinski pokret na konferenciji za medije u Saboru govori o muškarcu iz Splita koji je kažnjen sa 700 eura i 70 eura sudskih troškova za narušavanje javnog reda i mira jer je na balkonskoj ogradi prvog kata svoje kuće istaknuo zastavu HOS-a.

“Zastave u Vukovaru u prošloj Koloni sjećanja su se vijorile svima, nikome nije napisana kazna. Što se promijenilo od onda do danas? U centru Zagreba prije 15 dana, na Prideu pojavila se jugoslavenska zastava. Je li ta osoba dobila kaznu od 700 eura? Nije. Jer Milorad Pupovac je rekao u Saboru da četnička kokarda nije zabranjena pa tako ni jugoslavenska zastava”, rekao je Stipo Mlinarić Ćipe na konferenciji za medije.

Pita se kako je to moguće s obzirom koliko je zločina napravljeno pod tom zastavom. “Zašto bi netko zbog HOS-a dobio kaznu od 700 eura? Pitao sam je li puštao neke pjesme, je li bilo galame. Rekao je da je ne, gledao je utakmicu pa mu je policija pokucala na vrata”, dodao je.

Na pitanje je li ovo odvlačenje pažnje zbog današnjeg imenovanja Milorada Pupovca na čelo Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina, ponovio je da oni neće glasati za to. “Naš je stav od početka bio jasan. To ćemo vam danas pokazi u sabornici. Naši koalicijski partneri neka rade po svom. To je nije prijedlog HDZ-a nego prijedlog nacionalnih manjina. Odbor koji je u biti nebitan. Ovo je samo malo sitna trgovina”, zaključio je.

SLUČAJ PUPOVAC Penava: Ovo je zadnji ustupak na svjetonazorskim bitnim pitanjima!

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.

Avatar photo
Marijan

prije 3 tjedna

Točno, nadrealno je.