USKOK je nakon ‘višemjesečnog kriminalističkog istraživanja’ u suradnji s policijom i tzv. poreznim Uskokom pokrenuo istragu protiv suvlasnika grupacije za zbrinjavanje otpada Petra Pripuza, njegova sina i poslovnih suradnika zbog sumnje da su fiktivnim poslovima izvukli 98 milijuna kuna i utajili 22 milijuna kuna poreza.

Oko cijelog slučaja oglasili su se i iz CIOS-a. Njihovo priopćenje u nastavku prenosimo u cijelosti.

“Zbog iznošenja netočnih i nepotpunih informacija, molimo vas za objavu priopćenja C.I.O.S. grupe.

Članice C.I.O.S. grupe nisu zaprimile nikakav dokument iz kojega bi se moglo zaključiti da je ijedna od 14 tvrtki obuhvaćena Rješenjem o provođenju istrage USKOK-a. C.I.O.S. grupa, odnosno njezine članice, posluju transparentno i u skladu sa zakonima i propisima Republike Hrvatske. Za svaki račun koji je plaćen od strane članica C.I.O.S. grupe postoji vjerodostojna dokumentacija koja dokazuje da je svaki kilogram otpada koji je plaćen uistinu i zaprimljen. Sve članice C.I.O.S. grupe redovno obavljaju svoje poslovne aktivnosti i ispunjavaju sve svoje ugovorne obveze.

U medijskim se napisima također navodi kako je „među osumnjičenima desetak direktora C.I.O.S.-vih tvrtki kćeri koje se tereti za fiktivan otkup otpada“. Među osobama koje se navode u medijima kao osumnjičeni, Petar i Ante Pripuz jesu zaposlenici članica C.I.O.S. grupe, no ostale navedene osobe nisu zaposlenici C.I.O.S.-ovih tvrtki kćeri.

U svrhu istinitog i objektivnog izvještavanja, molimo vas da u eventualnim daljnjim napisima o ovoj temi koristite ispravne informacije.

Članice C.I.O.S. grupe u Republici Hrvatskoj su sljedeća društva:

C.I.O.S. d.o.o., Zagreb; CE-ZA- R d.o.o., Zagreb; CIAL d.o.o., Sisak; FELIS PRODUKTI d.o.o., Sisak; METIS d.d., Rijeka; FRATEA d.o.o., Zagreb; DEPOS d.o.o., Sisak; EKO-FLOR PLUS d.o.o., Oroslavje; MULL-TRANS d.o.o., Oroslavje; NEVKOŠ d.o.o., Vinkovci; CIOS ENERGY d.o.o., Sisak; C.I.O.S. MBO d.o.o., Varaždin; C.I.O.S. SRF d.o.o., Sisak; FELION REX d.o.o., Zagreb”, stoji u priopćenju.

Komentiraj