U austrijskom glavnom gradu će se u subotu, 10. lipnja, održati najveći europski event humanitarnog karaktera – Life Ball 2017 – za pomoć osobama oboljelim od HIV-a.

Cilj organizatora ove manifestacije, koja je prvi put održana 1993. godine, prikupljanje je novčanih sredstava koja djelomično odlaze u ruke domaćim udrugama oboljelih od HIV-a, a djelomično internacionalnim organizacijama koje pomažu najpogođenijim dijelovima svijeta.

Osim toga Life Ball ima i društveno-prosvjetiteljsku ulogu. Pozornost Life Ball postiže prije svega svojim veselim nastupom kojim slavi život – opušten, maštovit, bujan, bez starosnih barijera, socijalnih i spolnih razlika. Ceremonija otvorenja se od 2000. godine održava ispred bečke gradske vijećnice, gdje se svake godine okupi više od 45 000 posjetitelja.

Od samog početka i mnoge poznate ličnosti kao što su Sharon Stone, Sir Elton John, Catherine Deneuve, Liza Minnelli, Heidi Klum, Naomi Campbell, Randy Crawford, Kelis, Dita von Teese, Earth Wind i Fire, Kool & The Gang, No Angels ili Simon Webbe, aktivno su se priključile ovoj manifestaciji.
Posebna zanimljivost Life Balla je i tzv. style bible (www.stylbible.org) koja nudi prijedloge za kostimiranje, a 100 se najbolje kostimiranih posjetitelja kvalificira za povoljne ulaznice.

Nakon jednogodišnje pauze organizacija je proširila koncept pa će pod novim nazivom Life+ raditi na podizanju svijesti o ovoj opakoj bolesti tijekom cijele godine. Cilj nije samo promoviranje bala, nego postizanje rezultata u borbi protiv side kroz reklamne kampanje, informiranje o bolesti i organiziranje raznih savjetovanja i radionica.

Kampanja pod nazivom ‘Know your status’ započela je 1. prosinca 2016. godine i trajat će do 1. prosinca 2017. godine. Cilj kampanje poticanje ljudi da se testiraju i da testiranje na HIV/sidu postane jednako uobičajeno kao i primjerice poznavanje vlastite krvne grupe.

Ovogodišnji Life Ball pod nazivom ‘Life Ball Next Generation’ održat će se 10. lipnja, a njegov moto glasi ‘Recognize the Danger’.

Komentiraj