EPA/MAURICIO DUENAS CASTANEDA

ČILIĆ NAKON POBJEDE U PAROVIMA “Ovo je svakako slatka pobjeda”

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić u subotu je, u paru s Nikolom Mektićem, osvojio drugi bod za Hrvatsku u Davis cup meču parova protiv Kolumbije u Bogoti. Hrvatski par slavio je nakon što su Kolumbijci poveli sa 2:0 u setovima.

“Slatka pobjeda svakako. Oni su bili jako dobri, ali trebali smo osvojiti već drugi set. Kad nam je proradio retern bili smo jako opasni. Najslađe je bilo to što smo ostali veoma pozitivni unatoč zaostatku 0-2 u setovima. Pokazali smo čvrstoću u ekipi, bili smo složni i motivirani. Pokazali smo veliko srce. Početak meča nije bio najbolji s naše strane, ali smo pronašli pravi način”, izjavioje Čilić nakon pobjede.

Čilić je dodao da je najvažnija bila koncentracija i nakon što su Kolumbijci poveli 2:0 u setovima. “Znali smo da možemo podići nivo, pogotovo ja, gdje sam od početka trećeg seta na reternu bio puno bolji. Nikola je popravio servis i popunili smo sve rupe u našoj igri”, poručio je Čilić.

Mektić je poručio da je osjećaj nakon pobjede sjajan, ali priznaje da tijekom meča nije baš bilo tako. “Bilo je teško ostati fokusiran nakon gubitka prva dva seta, ali nekako smo uspjeli. Znali smo da smo favoriti, ali stvari nisu išle kako treba. Počinješ razmišljati ‘gubit ćemo nakon parova 1-2’. Digli smo se i moram samome sebi čestitati, svaka nam čast”, istaknuo je.

Komentiraj