CIKOTIĆ “Europski izbori su referendum o samovladi Plenkovića”

Goran Stanzl/PIXSELL

Saborska zastupnica Mosta Sonja Čikotić večeras je u ‘Pressingu’ N1 televizije komentirala aktualne političke događaje.

Most je danas predstavio svoju listu za izbore za Europski parlament, a Čikotić se nalazi na drugom mjestu, odmah iza predsjednika stranke Bože Petrova. “Birali smo kandidate po regionalnoj zastupljenosti, po problemima koji građane muče, liječnike, ekologa, poljoprivrede, osobe koje poznaju europsku politiku…”, kazala je.

Petrov je najavio kako most ide po dva mandata. “Danas smo predstavili listu i tim činom krećemo u kampanju. Vladajući se rugaju javnosti kada koriste javnu upravu za kadroviranje, svakodnevno se rugaju građanima. Ovi izbori su referendum o samovladi Andreja Plenkovića i Vladi prepunoj afera”, smatra Mostovka.

Prema novom Zakonu, političke stranke će za promidžbu i kampanju za Europske izbore imati pravo na četiri milijuna kuna iz državnog proračuna. “HDZ će potrošiti sva četiri milijuna na plakate i spotove, skakat će iz paštete. Mi ćemo potrošiti 1,2 milijuna kuna”, rekla je i dodala da će novac potrošiti na terenske aktivnosti, rad s ljudima, promidžbene materijale.

Upitana zašto premijer Andrej Plenković štiti ministricu Gabrijelu Žalac, Cikotić kaže: “U prvom mahu je rekao da radi dobar posao oko europskih fondova, a vidjeli smo to nije tako. Rekao je i da radi dobar posao u regionalnom razvoju, a tu radi užasan posao. On ju štiti jer je ona njegov osobni izbor, ako ju makne vjerojatno će samome sebi time priznati pogrešku, a na to nije spreman”, poručila je.

Komentiraj