Cijepljeno je 45 posto odraslog stanovništva, pogledajte stanje po županijama

Hrvatski zavod za javno zdravstvo u utorak je na svojim stranicama objavio da je do 5. srpnja cijepljeno 37,3 posto ukupnog stanovništva Hrvatske, odnosno 45 posto odraslog stanovništva.

Ukupno je utrošeno 2.687.515 doza cjepiva. Ukupno je 1.511.987 osoba cijepljeno prvom dozom (uključujući doze sa statusom nepoznato), a od njih je 1.175.528 cijepljeno s dvije doze.

Iz HZJZ-a su izvijestili da je prvom dozom najviše ljudi cijepljeno u Gradu Zagrebu – 43,4 posto ukupnog stanovništva ili 52,7 posto odraslog stanovništva. Završeno cijepljenje ukupnog stanovništva u najvećem je obuhvatu ostvareno u Dubrovačko-neretvanskoj županiji (31,9%), dok je završeno cijepljenje odraslog stanovništva u najvećoj mjeri ostvareno u Gradu Zagrebu (39,4%).

“Iako nismo dosegli planiranu procijepljenost od 50 ili 55 posto stanovništva na kraju lipnja, ne možemo biti nezadovoljni. Ovih 45 posto odraslih građana koji su cijepljeni iskazali su povjerenje zdravstvenom sustavu i zaštitili su vlastito, ali i tuđe zdravlje. Pred nama su novi izazovi koje donosi delta soj i cijepljenje građana s dvije doze bilo kojeg cjepiva jedino je rješenje da zaštitimo najranjivije skupine građana, ali i da budemo mirni tijekom cijele turističke sezone”, poručio je ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak.

Prva doza i završeno cijepljenje u odnosu na procijenjeno ukupno stanovništvo županija (udio). PHOTO: HZJZ

Komentiraj