Cijene ulaznica za koncert Brucea Springsteena dosegle i 5000 dolara

Za publiku s pristupnim kodovima za koncerte Brucea Springsteena cijene se kreću između 1000 i 5000 dolara. Menadžer Brucea Springsteena Jon Landau stao je u obranu takvih cijena ulaznica nakon niza negativnih reakcija.

Dugo iščekivana turneja Brucea Springsteena i E Street Banda najavljena za 2023. godine naišla je na neočekivane reakcije njegovih obožavatelja, a to su cijene Ticketmastera koje nude publici s pristupnim kodovima. Publici s pristupnim kodovima ponuđene su ulaznice po cijeni između 1000 i 5000 dolara, što je postalo predmetom oštrih reakcija na društvenim mrežama. Springsteenov menadžer Jon Landau tim je povodom za The New York Times objavio izjavu u kojoj brani model cijena ulaznica za turneju.

“Pri određivanju cijene ulaznica za ovu turneju pažljivo smo gledali što rade naši kolege. Odabrali smo cijene koje su niže od nekih, a jednake drugima. Bez obzira na komentare o skromnom broju ulaznica koje koštaju 1000 dolara ili više, naša stvarna prosječna cijena ulaznica bila je u rasponu od nekih 200 dolara. Vjerujem da je u današnjem okruženju to poštena cijena za vidjeti nekoga koga se univerzalno smatra jednim od najvećih umjetnika njegove generacije.”

Zanimljivo je da su i iz tvrtke Ticketmaster nedavno ponudili slično obrazloženje: “Cijene i formati su u skladu s industrijskim standardima za najbolje izvođače.” Naime tvrtka Ticketmaster tvrdi da je samo 1,3 posto prodanih ulaznica koštalo više od 1000 dolara. “Promotori i predstavnici glazbenika postavljaju cjenovnu strategiju i parametre raspona cijena za sve ulaznice, uključujući dinamičke i fiksne cijene. Kada postoji mnogo više ljudi koji žele prisustvovati događaju nego što ima dostupnih ulaznica, cijene rastu”, izjavila je tim povodom glasnogovornica Ticketmastera za Times.

 

 

[fbcomments width="100%" count="off" num="9" countmsg=""]