Cijeli HNS zamjerio Horvatu zbog izjave o ‘ispijanju kavica’

Međimurski župan Matija Posavec u četvrtak je za N1 televiziju rekao kako je izjava ministra gospodarstva Darka Horvata o ‘ispijanju kavica’ uvredljiva i omalovažavajuća.

Podsjetimo, Posavec je u srijedu kazao kako će doći na sjednicu Vlade u Čakovcu, ali neće ići na kavice prilikom obilaska županije. Posavec je omalovažavajućim i uvredljivim nazvao poruke potpredsjednika HDZ-a i ministra gospodarstva Darka Horvata koji je, tvrdi Posavec, u sjedištu lokalnog HDZ-a najavio sjednicu Vlade i rekao da međimurska županija nije domaćin već da je župan dobio obavijest o lokacijama na kojima će se kretati premijer pa može doći i piti kavice.

“Kad imate jednog člana Vlade, koji je i potpredsjednik nacionalnog HDZ-a, koji sjednicu Vlade najavljuje u stranačkim prostorijama i koji kaže da Međimurska županija ništa ne predstavlja, nije nikakav domaćin – kaže, župan je dobio obavijest gdje će se kretati članovi Vlade, pa može šetati s njima i piti kavice – to je uvredljiva i omalovažavajuća osoba, ne za mene, nego za međimurski narod. Ja moram štititi i funkciju župana i međimurski narod. Nisam išao u Prelog, čekat ću ih na lokacijama bitnima za Županiju”, rekao je Posavec.

N1 javlja i kako je Horvatu zbog ove izjave zamjerio cijeli HNS. “Izjava ministra Darka Horvata da HNS-ov međimurski župan Matija Posavec u povodu današnje sjednice Vlade RH „može piti kavicu“ apsolutno je neprimjerena. Ministar Horvat mora, kao i svaki drugi ministar poštivati instituciju župana, ne samo HNS-ovog, nego svakog župana, neovisno iz koje stranke on dolazio, poštujući time izbornu volju građana”, stav je stranke.

Komentiraj