U Hrvatskoj će danas biti većinom oblačno vrijeme s povremenom kišom. Na Jadranu će biti i lokalnih grmljavinskih pljuskova, prognoziraju iz DHMZ-a. Uz pad temperature zraka u unutrašnjosti se očekuje snijeg. Najviše oborina, ponegdje i obilnih, bit će poslijepodne i potkraj dana. U unutrašnjosti se očekuje uglavnom između 10 i 30 centimetara novogsnježnog pokrivača.

Jugozapadni vjetar u kontinelntalnim će krajevima poslijepodne okrenuti na sjeveroistočnjak, umjeren i povremeno jak. Na Jadranu mjereno do vrlo jako jugo potkraj dana na sjeverozapadnjak i buru. Najviša dnevna temperatura zraka od 4 do 9, na Jadranu od 9 do 14 °C, poslijepodne i navečer u osjetnom padu.

Meteoalarm je za petak izdao upozorenja za cijelu Hrvatsku. Crveno upozorenje na snazi je na riječkom području i to zbog obilne kiše i izraženih grmljavinskih pljuskova,a moguće su i bujične poplave. Na riječkom će području pasti i do 100 mm kiše. Obilna kiša razlog je i naračastim upozorenjima i na područjima Dubrovnika, Knina, Splita i Gospića.

Zbog jakog, ponegdje i olujnog, juga i jugozapadnjaka Meteoalarm j izdao narančasta upozorenja za splitsku i riječku regiju, a žuta za dubrovačku, kninsku, gospićku i zagrebačku regiju. Narančasta upozorenja znog stvaranja novog snježnog pokrivača na snazi su na područjima Gospića, Zagreba i Karlovca, dok je za Osijek izdano žuto područje.

meteo

U noći na subotu i ujutro umjereno do pretežno oblačno. Na kopnu još mjestimice snijeg, ponajprije u Lici i unutrašnjosti Dalmacije. Duž obale, osobito srednjeg i južnog Jadrana kiša uz mogućnost susnježice. Oborine će zatim postupno prestati, a doći će i do smanjenja naoblake.

Vjetar slab do umjeren jugozapadni i zapadni, na Jadranu u noći i ujutro još umjerena do jaka bura, a zatim umjeren sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura od -5 do 0, na Jadranu od -1 do 4, a najviša dnevna većinom od 0 do 4, na Jadranu 4 i 9 °C.

Komentiraj