Čičak: “Moja kuća je i prije i kasnije bila legalna”

Načelnik općine Rugvica Mato Čičak, koji je u Saboru zamijenio uhićenog gradonačelnika Velike Gorice Dražena Barišića, opovrgnuo je danas da je njegova obiteljska kuća nelegalna, premda je portal Telegram jutros objavio članak u kojemu tvrdi kako im je Čičak “potvrdio” kako “kuća u kojoj trenutačno živi nije legalna”.

Telegram: Zastupnik Mato Čičak priznao da mu je kuća nelegalna

“Moja kuća je i prije i kasnije bila legalna, odbacujem tezu da je bila nelegalna, imam oba dokumenta, rješenje o uvjetima građenja i kompletnu legalizaciju koja to dokazuje“, izjavio je Čičak Hini.

Objasnio je kako njegova kuća ima pravomoćnu građevinsku dozvolu iz 2009., da je trebala biti u većem obujmu, da je sagrađen bio samo 1. kat koji je uredio, pa odlučio da neće graditi 2. kat.

“Odustao sam i u lipnju podnio zahtjev za postupak legalizacije, platio sam kaznu na osnovu toga“, rekao je saborski zastupnik koji je u Sabor ušao kao zamjena za Dražena Barišića (HDZ) koji je osumnjičen i uhićen u aferi Janaf.

Čičak ocjenjuje da mediji propituju njegovu imovinu jer je ušao u Sabor. “Netko me na taj način želi diskreditirati”, kazao je zastupnik koji je tu dužnost obnašao i u prošlom saborskom sazivu.

Komentiraj