Cibona preokretom svladala Zadar, ključni potez Prkačina

U susretu 25. kola regionalne košarkaške ABA lige Cibona je kao domaćin svladala Zadar sa 77-75.

Cibona je do važne pobjede stigla velikim preokretom u posljednjoj četvrtini u kojoj je nadoknadila 12 poena zaostatka. Ključne koševe postigao je mladi kapwetan Roko Prkačin koji je 30 sekundi prije isteka vremena uspješnim skokom u napadu poentirao za 76-75 nakon promašaja Drežnjaka.

Zadar je u njegovom posljednjem napadu u vodstvo pokušao vratiti Mavra, no njegov šut za tricu s istekom vremena napasda nije bio precizan. U preostalom vremenu Zadrani su morali napraviti prekršaj na Drežnjaku koji je pogodio prvo slobodno bacanje za 77-75, a onda namjerno promašio drugo kako bi onemogućio Zadar u pozivanju minute odmora i kreiranju šuta za eventualni preokret.

Sjajan je klod Cibone bio veteran Ivan Novačić sa 23 koša, od toga šest trica, dok je kod Zadra najefikasniji bio Justin Carter sa 16 ubačaja.

Ovom pobjedom Cibona je stigla do omjera 8-15, dok je Zadar na 8-16 te oba sastava imaju po pobjedu više od Borca iz Čačka (7-17), odnosno Krke (7-15) u borbi za izbjegavanje pretposljednjeg mjesta koje vodi u kvalifikacije za ostanak u ABA ligi protiv drugoplasiranog sastava iz druge ABA lige.

Komentiraj