Christian Schmidt: ‘Sarajevo je glavni grad BiH, države dvaju entiteta, a nacionalni vođe ne žive u stvarnosti’

VISOKI PREDSTAVNIK U BIH ekskluzivno za Nacional govori o razgovorima s hrvatskim premijerom Plenkovićem i srbijanskim predsjednikom Vučićem, za koje smatra da imaju presudnu ulogu u budućoj Bosni i Hercegovini kao jedinstvenoj državi

Visoki predstavnik u BiH Christian Schmidt boravio je prošloga tjedna u svom prvom službenom posjetu Hrvatskoj. Domaćin mu je bio premijer Andrej Plenković, s kojim je razgovarao na Markovom trgu.

Christian Schmidt, bivši savezni ministar i bivši potpredsjednik CSU-a, član je njemačkog Bundestaga od 1990. Pravnik je po struci i iskusni političar koji je tijekom triju desetljeća svoje karijere obnašao brojne odgovorne dužnosti. Dobar je poznavatelj prilika na Zapadnom Balkanu, s obzirom na to da je posljednjih godina bio član parlamentarne Komisije za vanjske poslove i izvjestitelj za zemlje Zapadnog Balkana, a od 1992. do 1998. bio je predstavnik parlamentarne grupe CSU-a u Savjetodavnoj grupi za Zapadni Balkan kancelara Helmuta Kohla. U Njemačkoj ga smatraju vrlo bliskim saveznoj kancelarki na odlasku Angeli Merkel, koja je imala i ključan utjecaj na njegovo imenovanje u BiH.

Nastavite čitati na linku u nastavku!

CHRISTIAN SCHMIDT: ‘Sarajevo je glavni grad BiH, države dvaju entiteta, a nacionalni vođe ne žive u stvarnosti’

Komentiraj