Chris Eckman u Močvari promovira novi album

Nekada žitelj Seattlea, a već niz godina živi u Ljubljani, Chris Eckman u subotu će u Močvari održati koncert. On je u Zagrebu čest gost: nastupao je solo, s bendom The Walkabouts, kao Chris & Carla, u kombinaciji The Bambi Molesters / The Strange, s Hugo Raceom iz The Bad Seedsa kao Dirtmusic…

U intervjuu za internetsku stranicu inyourpocket, uz napomenu novinara da ga voli zagrebačka publika, na pitanje je li mu se sviđa Zagreb, odgovorio je: ”Uvijek sam uživao dolaziti u Zagreb. Prvi put je to bilo 1995. kada smo Carla iz The Walkaboutsa i ja došli vlakom iz Ljubljane i odsvirali akustični koncert. Očito je da su raspoloženje i ritam grada sasvim drugačiji nego što je to bilo tada. Kao i bilo koje drugo mjesto koje često posjećujete, promjena je jedina konstanta. Dio nekada grubog šarma grada danas je uglađen. Ali možda je sada Zagreb postao malo više prijateljski? Ili sam ja možda tijekom godina u njemu samo stekao dobre prijatelje.

Chris se u Močvaru vraća da bi predstavio svoj peti, ljetos objavljeni album “Where The Spirit Rests”, nasljednik albuma “Harney County” iz 2013. godine. Jednu pjesmu s ovog albuma Chris je prvi put predstavio baš na terasi Močvare u ljeto 2020. godine, na prvom “pandemijskom” koncertu održanom u Zagrebu. Pjesma, najavljena kao mali uvid u dane koje je Chris proveo u izolaciji, nagovijestila je njegov najintimniji i najintrospektivniji album koji je snimio u Ljubljani sa svojim sada već stalnim suradnicima (Žiga Golob – kontrabas i Blaž Celarec – bubanj) i uz još nekolicinu gostiju na različitim gudačkim i klavirskim instrumentima. Sedam pjesama u trajanju od preko 40 minuta objavio je Chrisov dugogodišnji diskografski partner Glitterhouse Records, dok je zvučnu sliku Chris realizirao uz pomoć producenta Alastair McNeilla.

Chris će ovaj put u Zagrebu, sa Žigom i Blažom, predstaviti “Where The Spirit Rests” u cijelosti, uz nezaobilazni prolazak kroz ostatak njegova bogatog autorskog kataloga te još jednom pokazati zašto ga smatraju jednim od najvećih izvođača američke songwriterske scene. Ili kako su naveli na AllMusicGuideu, “jedan od najpodcjenjenijih američkih tekstopisaca, čovjek koji može upakirati kratku priču u tekstove pune poetskih slika.”

Komentiraj