Hrvatska nogometna reprezentacija nije se u srijedu uspjela plasirati u finale China Cupa u Nanningu. U polufinalnom susretu bolji od ‘Vatrenih’ bili su nogometaši Čilea, koji su u finale prošli nakon boljih izvođenja jedanaesteraca. Regularnih 90 minuta završilo je rezultatom 1:1.

Čile je poveo u 18. minuti pogotkom Pinaresa. Asistirao mu je Vargas, koji je napravio pravi ‘dar-mar’ u hrvatskoj obrani. Livaković je na hrvatskim vratima danas odradio odličnu partiju, te upisao nekoliko sjajnih obrana. Hrvatska je poravnala u 77. minuti. S desne strane je ubacio Fran Tudor, a pogodio je Franko Andrijašević.

Nakon posljednjeg sučevog zvižduka krenulo se na udarce s 11 metara. Za Čile su redom pogađali Vargas, Galdames, Beausejour i Ramos, dok je kapetan Pivarić realizirao prvi hrvatski jedanaesterac. Međutim, Toselli je potom obranio pokušaje Antolića i Marića te odveo Čile u finale.

Čile će u finalu igrati protiv Islanda, dok će se Hrvatska u utakmici za treće mjesto u subotu susresti sa Kinom.

ČILE – HRVATSKA 5:2 (1:1, 11m)

Strijelci: 1:0 – Pinares (18′), 1:1 – Andrijašević (77′)

Žuti kartoni: Ozobić (53′), Filipović (59′)

Čile: Toselli, Opazo, Diaz, Maripan, Beausejour, Carmona (od 83′ Galdames), Pavez (od 90+2′ Caroca), Pinares (od 83′ Sagal), Fuenzalida (od 70′ Ramos), Valencia, Vargas. Izbornik: J. A. Pizzi.

Hrvatska: Livaković, Pivarić, Barać, Filipović, Matas, Antolić, Ozobić (od 57′ Tudor), Andrijašević (od 90′ Ivanušec), Šitum (od 64′ Barišić), Mišić, Perošević (od 57′ Marić). Izbornik: A. Čačić.

Komentiraj