Cheptegie ili Duplantis – Tko će biti atletičar godine?

Ugandski trkač Joshua Cheptegei i švedski skakač s motkom Armand Duplantis u borbi su za najboljega atletičara svijeta ove godine, priopćila je Svjetska atletika, koja je u ponedjeljak objavila imena deset kandidata s liste najboljih.

Cheptegei (24) je ove sezone obarao dugovječne svjetske rekorde legendarnoga Etiopljanina Kenenise Bekelea na 5000 i 10.000 metara.

Duplantis (20) je oborio asvjetski rekord u skoku s motkom, koji sada iznosi  6.18 metara, a na otvorenom je s preskočenih 6.15 metara izjednačio najbolji skok svih vremena. Također, Šveđanin je bio neporažen na svih 16 natjecanja.

Među nominiranima su bili američki trkač 800 m Donovan Brazier, kenijski srednjeprugaš Timothy Cheruiyot, američki bacač kugle Ryan Crouser, ugandski prvak u polumaratonu Jacob Kiplimo, američki sprinter Noah Lyles, švedski diskaš Daniel Stahl, norveški preponaš Karsten Warholm i njemački kopljaš Johannes Vetter.

Laureat će biti poznat na virtualnoj priredbi 5. prosinca, a u utorak će biti objavljeni kandidati za najbolju atletičarku.

Komentiraj

nacional banner
nacional banner