Charlotte Rampling slavi 77. rođendan. Nosi titulu ‘najfrancuskije britanske glumice’

Iako je znamo kao glumicu koja je igrala u francuskim i talijanskim filmovima, Charlotte Rampling engleskog je porijekla. Kći zlatom ovjenčanog olimpijca i vojnog časnika i majke slikarice, rođena je u Engleskoj 5. veljače 1946. godine. Djetinjstvo  je provela većinom u Francuskoj, te na Gibraltaru i u Španjolskoj, a 1964. se ponovno vratila u Englesku. Zbog toga nosi i titulu najfrancuskije britanske glumice.

Karijeru je započela sredinom šezdesetih godina i radila je sa svjetskim imenima kao što su Woody Allen ili Paul Newman. Iako je imala relativno dobar debi, nerado ga se sjeća, jer je stalno imala osjećaj da su mnogi kolege u to vrijeme bili toliko pod utjecajem narkotika da jednostavno nisu uživali u dobrim i lijepim stvarima koje su im se dešavale i koje su stvarali. Osim glume, Ramplingova se bavi i pjevanjem. Objavila je album „Comme une femme (Kao žena)” na engleskom i francuskom jeziku.

Zbog izvanredne glume ali i zbog karakteristične ljepote, stava i karizme, pojavljivala se na naslovnim stranicama časopisa kao što su Vogue, Elle i Harper’s Bazaar. Prije nekoliko godina bila je jedna od rijetkih žena koje su se slikale za Elle bez šminke i retuširanja. Tajanstvena i svoja, nije mnogo toga mijenjala u svom izgledu. Nije eksperimentirala, kosa joj je uvijek ista ili slična, dužina se razlikuje u nijansama, a šminka je stilski gotovo nepromijenjena, danas kao i prije nekoliko desetljeća.

[fbcomments width="100%" count="off" num="9" countmsg=""]