Charlize Theron opisala vlastiti slučaj seksualnog uznemiravanja u Hollywoodu

Charlize Theron glumi u filmu „One su bombe“ temeljenom na istinitim događajima od prije nekoliko godina kada je Roger Ailes, alfa i omega televizijske postaje Fox News seksualno napastvovao svoje kolegice. Tim povodom ispričala je za portal npr.org vlastita iskustva sa seksualnim uznemiravanjem gdje je rekla kako pri tome postoji „siva zona“. Ona je rekla da to ne mora uvijek biti tjelesni napad, ne mora biti ni silovanje, ali se uvijek radi o psihičkoj šteti koja se nanosi ženama kojima prijeti gubitak posla.

Ona je seksualno uznemiravanje doživjela 1994. godine kada je imala 19 godina i to od strane vrlo poznatog redatelja. Charlie Theron kaže kako je svojedobno novinarima navela ime tog redatelja ali nitko nije želio objaviti njegovo ime, što pokazuje, po njoj, koliko je taj problem sistematski ukorijenjen.

Uglavnom, ona je jedne subotnje večeri došla kod njega doma na audiciju. Redatelj ju je dočekao odjeven u svilenkastu pidžamu, ponudio joj je piće i počeo se trljati o njezina koljena. Priznaje da joj nije bilo jasno što se događa, a kako je bila nova u glumačkom poslu, pomislila je – možda to tako rade u filmskoj industriji. Priznaje i da joj nije bilo jasno što se zbiva te je tek nekoliko godina kasnije shvatila da se radilo o seksualnom uznemiravanju. Rekla je redatelju, pristojno, kako mora otići, a sebe je krivila što mu nije rekla sve što mu je morala i trebala reći u tom trenutku.

Osam godina kasnije taj isti redatelj ponudio joj je ulogu. Znala je da će odbiti ulogu ali je prihvatila razgovor kako bi mu tada rekla sve ono što mu je trebala reći osam godina ranije. No, kada mu je ona počela spominjati taj događaj, on je samo promijenio temu razgovora.Prema onome što je ona zaključila, to mu nije bilo prvi puta da ga glumice na taj način optužuju. A on se uvijek na isti način izvlačio.

Komentiraj