Charlie Chaplin i Oona O’Neill, ljubav koja je preživjela 36 godina razlike

Charlie Chaplin se tek sa četvrtom ženom našao u željenom braku. Nikada nisu iznosili činjenice iz svog braka, ali vjerovatno nije bilo jednostavno živjeti pod tolikom lupom javnosti, pa je 36 godina mlađa Oona O’Neill smatrala da se nekada mora opravdati za svoje ponašanje i odluke, te je u jednom intervjuu izjavila: “Svi misle da sam se udala za Charlieja zbog nedostatka ljubavi mog oca, ali to nije istina. U našoj kući godine ne igraju nikakvu ulogu. Za mene izgleda svaki dan sve mlađi, samo je njegov rođendan godišnji šok za mene. Druge mlade žene koje su se udale za zrele muškarce shvatit će što mislim… Charlie mi je podario mnogo sreće u životu, jer moje djetinjstvo nije bilo sretno, on mi je vratio osmijeh na lice, a to nema cijenu.”

Charlie je umro 1977. godine, da bi naredne godine dva muškarca ukrala tijelo najslavnijeg komičara u povijesti iz groba u švicarskom selu ‘Corsier-sur-Vevey’. Odmah nakon toga njegova je udovica primila zahtjev za otkupninom u iznosu od 600 tisuća američkih dolara. Oona O’Neill je odbila platiti poručivši im da njen suprug na to nikada ne bi pristao te kako bi ih nazvao ‘smiješnima’. Vidjevši da od novca na taj način neće biti ničega, otmičari su prijetnje počeli usmjeravati na njeno dvoje najmlađe djece. Nakon istrage koja je potrajala pet tjedana, policija je uhitila dva automehaničara – Poljaka Romana Wardasa i Bugara Gantscha Ganeva. Pod pritiskom su priznali da su tijelo zakopali u polje kukuruza nekoliko kilometara od Chaplinove obiteljske kuće. Kako se ovakav incident ne bi ponovio, tijelo je pokopano ispod debelog sloja betona.

Da su bili povezani na višem novu, a ne samo romantično, dalo se naslutiti iz činjenice da se Oona jako teško nosila s Charlijevom smrću. Preplavljena tugom i očajem, odala se alkoholizmu, baš kao i njena majka. Umrla je od raka gušterače 27. rujna 1991. godine u dobi od 66 godina.

Komentiraj