EPA/STEPHANIE LECOCQ

Charles Michel: Uzbuna u Bruxellesu podignuta zbog opasnosti od napada poput onih u Parizu

Belgijski premijer Charles Michel izjavio je u subotu da je podizanje uzbune u Bruxellesu na najvišu moguću razinu povezano s mogućnošću atentanta na više mjesta poput onih u Parizu.

Charles Michel je u subotu nakon sastanka nacionalnog Vijeća sigurnosti izjavio da je mogućnost prijetnje od terorističkog napada podignuta na najvišu 4. razinu, slijedom “informacija o opasnosti atentata poput onih u Parizu, a na više mjesta u koje bi bilo uključeno više osoba”.

Potencijalni ciljevi mogli bi biti trgovački centri, sredstva javnog prijevoza i događaji na kojima se okuplja veći broj ljudi, dodaje Michel.

Belgijske vlasti podigle su u subotu uzbunu na području Bruxellesa na najvišu razinu, dok u ostatku zemlje uzbuna ostaje na 3 na ljestvici od 4.

U Bruxellesu ne vozi podzemnna željeznica, a svi događaji na kojima se okuplja veći broj ljudi, poput sportskih utakmica, otkazani su.

Belgijska vlada poziva građane da ne podliježu panici, da ne šire glasine i da se oslanjaju isključivo na službene kanale komunikacije.

Komentiraj