Charles Bukowski sam je sebe nazivao ‘izrazito ružnim’, žene su ga opsjedale kao da je rock zvijezda

Prošla je 101 godina od rođenja Charlesa Bukowskog, američkog pisca i pjesnika. Zbilo se to 16. kolovoza 1920. godine. U vrijeme njegove najveće slave na njegova čitanja poezije i proze dolazile su najzgodnije žene Los Angelesa, a s mnogima je nakon nastupa završavao u krevetu. A knjige Charlesa Bukowskog su odlično štivo i pune su surovih opisa seksa, te se ne prestaju se čitati kada se jednom otvori.

Charles Bukowski radio je u lokalnoj pošti i bio, kako sam kaže, očajan čovjek. Pisati je počeo u ranim dvadesetima, ali kako ljudi nisu pretjerano marili za njegov rad, prestaje pisati i odaje se alkoholu. Tek s 49 godina izdaje svoj prvi roman ‘Pošta’ koji postaje hit, a tijekom sljedećih nekoliko godina Bukowski živi život Casanove, ako zanemarimo činjenicu da nema prebijene pare i da žene opisuje i tretira na najsurovije načine.

Obožavateljima lika i djela Charlesa Bukowskog vrlo često nije jasno što je žene toliko privlačilo na njemu, budući da se on sam opisuje izrazito ružnim čovjekom i autodestruktivnim alkoholičarem bez love. Međutim, dolazile su mu često same i kucale na vrata stana kako bi spavale s njim, a mnoge su ga salijetale nakon nastupa kao da je u pitanju rock zvijezda.

U danima najveće slave i popularnosti, Bukowski piše svoje najveće i najpopularnije djelo, erotski roman “Žene”, u kojemu opisuje odnose sa ženama koje su mu se uvlačile u krevet. Često su cure s kojima je imao odnose bile mnogo mlađe od njega, a neke su bile i jedva punoljetne. Žene u “Ženama” bile su stvarne, a jedna od njih, Amber O’Neal, uzvratila je udarac i sama napisala knjigu o njihovom odnosu.

Komentiraj