Samo nekoliko dana nakon što je u zrakoplovnoj nesreći poginula gotovo cijela momčad brazilskog kluba Chapecoensea, Brazilski nogometni savez navodno od kluba traži da odigraju posljednju ligašku utakmicu sezone sljedećeg tjedna, prenosi Independent.

Na konferenciji za novinare koja je održana u srijedu, predsjedniku klba Ivan Tozzo potvrdio je kako je razgovarao s čelnicima saveza, koji su mu poručili da se utakmica mora održati. Iako na raspolaganju imaju manje od 11 igrača, rečeno im je da koriste igrače iz juniorske momčadi. “Rekli su mi da se utakmica mora održati. Kada sam mu rekao da nemam 11 igrača, odgovorio mi je da imam i da se nalaze u mladoj momčadi”, rekao je Tozzo.

Neki od dostupnih igrača su ozlijeđeni, a treći vratar objavio je kraj karijere nakon vijesti o padu zrakoplova. Tozzi je rekao kako će pokušati ozlijeđene igrače pripremiti za utakmicu, te kako će koristiti mlade nogometaše. “Za nas rezultat nije važan”, rekao je. Prema njegovim riječima, vodstvo Saveza planira posljednju utakmicu pretvoriti u veliko slavlje kakvo poginuli nogometaši i zaslužuju.

U četvrtak je predsjednik Atletico Mineira, protivnika Chapecoensea u posljednjem kolu, rekao kako će njegova momčad predati utakmicu. “Poštujemo njihovu bol. Ovo nije pravi trenutak. Nećemo ići u Chapecó”, rekao je.

Komentiraj