Četvorici napadača na Srbe kod Knina određen jednomjesečni istražni zatvor

Sudac istrage suda u Šibeniku Ivo Vukelja odredio je jednomjesečni istražni zatvor četvorici osumnjičenih za napad na pripadnike srpske nacionalne manjine u Kninu. Sudac im je odredio istražni zatvor zbog utjecaja na svjedoke i mogućnosti ponavljanja djela.

Šibenska policija u utorak je privela osam osoba koje se povezuju s napadom na Srbe prije tjedan dana u kafiću u Uzdolju.

“Policijski službenici Policijske uprave šibensko-kninske i Policijske uprave splitsko-dalmatinske su tijekom jučerašnjeg dana, u nastavku kriminalističkog istraživanja vezano uz događaj, koji se 21. kolovoza dogodio u Uzdolju, u službene prostorije šibenske policije priveli osam osoba s područja Splita, a koje se dovodi u vezu s kaznenim djelom izazivanja nereda”, priopćeno je u srijedu ujutro iz šibenske policije.

Načelnik Policijske uprave Šibensko-kninske Ivica Kostanić potvrdio je kako su osumnjičeni pripadnici navijačke skupine iz Splite te da slučaj nije povezan s napadom u Đevrskama.

Podsjetimo, u napadu maskiranih osoba na goste kafića u Uzdolju u srijedu 21. kolovoza, a koji su gledali utakmicu Crvene zvezde i Young Boysa, lakše je ozlijeđeno više osoba, a najteže je stradao 17-godišnjak koji je neko vrijeme bio zadržan na liječenju u kninskoj bolnici.

Komentiraj