Grgo Jelavic/PIXSELL

ČETVERODNEVNA MANIFESTACIJA: Krajem veljače 18. ”Dubrovački karnevo”

Krajem veljače u Dubrovniku će se 18. put održati tradicionalni ”Dubrovački karnevo”, javljaju u subotu iz gradske uprave.

Kako navode na svojim mrežnim stranicama, četverodnevna manifestacija posvećena je prvenstveno djeci i mladima, ali i svima koji žele dobru zabavu pod maskama.

”Dubrovački karnevo otvorit će se u petak 24. veljače uz izložbu karnevalskih maski, kostima i fotografija u organizaciji udruge DART u Turističko-informativnom centru na Pilama, nakon čega slijedi mimohod maškaranih grupa dubrovačkih dječjih vrtića na Stradunu i njihovo predstavljanje u Revelinu. Prvi dan Karnevala završit će Maškaratom ispod kuplja u Lazaretima”, navode iz Grada. Drugi dan Karnevala, u nedjelju 26. veljače započinje ”Faćendom od malih maškara” u kojoj sudjeluju djeca predškolske dobi i maškarane obitelji, a završava maškaranom zabavom u Revelinu.

U ponedjeljak 27. veljače je maškarani školski dan koji će se tijekom cijelog dana sa svim dobnim skupinama održavati u Revelinu, a završni događaj ”Ultimi od karnevala” održat će se utorak, 28. veljače u Revelinu.

Dubrovački karneval 2017. je završna manifestacija Dubrovačkog zimskog festivala.

Komentiraj