Četrnaest županija bez novooboljelih, u Koprivnici preminule dvije osobe

Nacionalni stožer civilne zaštite jučer je izvijestio da je ukupno u Hrvatskoj zabilježeno 2112 oboljelih od koronavirusa. Ozdravilo je 1560 ljudi, a 83 su osobe preminule.

Redovita konferencija stožera očekuje se u 14 sati, a županijski stožeri od jutra objavljuju svoje podatke.

Grad Zagreb: Jedan novi slučaj

U Zagrebu je u utorak detektiran jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, zbog čega je u samoizolaciju stavljeno 17 osoba, izvijestio je u srijedu zagrebački Stožer civilne zaštite.

“Jučer je u Zavodu testirano 218 osoba, od kojih je jedna pozitivna, a 17 osoba je stavljeno u mjere samoizolacije”, izvijestila je zamjenica ravnatelja Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Sandra Šikić.

Kroz trijažne ambulante domova zdravlja, prošlo je 70 korisnika, nikome nije određena mjera samoizolacije, a 30 je poslano na testiranje.

Koprivničko-križevačka: Preminule dvije osobe iz doma

Preminulo je dvoje štićenika Doma za starije u Korprivnici. Broj oporavljenih je isti, 24, a još je jedna osoba zaražena te ih je ukupno 72, rekao je načelnik Stožera Ratimir Ljubić, javlja epodravina.

Ljubić je rekao da su preminuli bili 1924. i 1932. godište i kronični bolesnici.

Osječko-baranjska: Nema novozaraženih

U Osječko-baranjskoj županiji nema novozaraženih, rečeno je na današnjoj konferenciji županijskog stožera.

Sisačko-moslavačka: Nema novooboljelih

“U Sisačko-moslavačkoj županiji na današnji dan nemamo novooboljelih pacijenata od zarazne bolesti COVID-19. Od ukupno dijagnosticirana trideset i tri pacijenta oboljela od ove zarazne bolesti preostala su još samo dva pacijenta, a ostali su ozdravili”, izvijestili su iz stožera.

Dubrovačko-neretvanska: Tri nova slučaja

Prema zasad dostupnim podacima, u Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježena su tri nova slučaja zaraze koronavirusom. Preostali nalazi od ponedjeljka su negativni, a u obradi je još 34 uzorka poslanih na anlizu u utorak. Ukupno je 115 zaraženih. Od početka pandemije na analizu u Zagreb poslano je 2068 uzoraka.

Splitsko-dalmatinska: Jedan novozaraženi

Od ukupno 188 obrađenih testova sa područja Splitsko-dalmatinske županije jedna je novooboljela osoba iz Splita zaražena koronavirusom. U odnosu na jučerašnji dan još je 5 osoba izliječeno te je ukupno na području Splitsko-dalmatinske županije izliječeno 322 osobe.

Dodaju da je hospitalizirano 69 osoba, 143 zdravstvena djelatnika se nalaze u samoizolaciji, 8 osoba je na respiratoru od toga pet iz Splitsko-dalmatinske županije i tri iz Šibensko-kninske županije. Devet osoba se nalazi u karanteni hotela Zagreb na Duilovu. Na području Splitsko-dalmatinske županije do sada je zabilježeno 506 slučajeva zaraze korona virusom.

Krapinsko-zagorska: Nema novozaraženih

Na području Krapinsko-zagorske županije već osmi dan uzastopce nije zabilježena niti jedna novozaražena osoba korona virusom, a u protekla u protekla 24 sata ozdravilo je još 15 osoba.

Zagrebačka: Nema novozaraženih

I dalje je evidentirano 129 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom. U odnosu na podatke od jučer, radi se o istom broju, što znači da na području Zagrebačke županije osam dana zaredom nema novooboljelih, a dvije su osobe više izliječene

Ličko-senjska: Osamnaesti dan bez novozaraženih

Osamnaesti je dan za redom bez novooboljelih osoba u Ličko-senjskoj županiji. Nastavlja se povoljna epidemiološka situacija.

Primorsko-goranska: Nema novooboljelih

“Iz Županijskog stožera civilne zaštite i jutros stižu dobre vijesti. Nema novooboljelih osoba od koronavirusa, a još jedan pacijent je ozdravio. U ovom trenutku na području PGŽ imamo 46 osoba koje su ozdravile i 24 oboljelih”, javljaju iz Primorsko-goranske županije.

Zadarska: Nema novih slučajeva

Jedanaesti dan za redom nema novooboljelih osoba od koronavirusa na području Zadarske županije, a broj ozdravljenih popeo se na 63. Do danas su uzeti uzorci 1826 osoba, a samo tijekom jučerašnjeg dana 82.

Šibensko-kninska: Nema novih slučajeva

Na području Šibensko-kninske županije četvrti dan za redom nema novooboljelih osoba od koronavirusa. Oporavile su se 62 osobe.

Vukovarsko-srijemska: Nema novooboljelih

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata nema pozitivnih osoba na COVID-19, te je i dalje ukupno 40 oboljelih”, kažu u toj županiji.

Dodaju da imaju jednu hospitaliziranu osobu, koja nakon ranijeg otpusta iz bolnice ima pogoršanje simptoma.

Karlovačka: Nema novih slučajeva

U Karlovačkoj županiji nema novooboljelih osoba od koronavirusa. Svi pristigli nalazi su negativni.

Požeško-slavonska: Već 36 dana bez novih slučajeva

U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je 36. dan bez novooboljelih osoba te od 22. travnja u županiji nema nijedne potvrđene oboljele osobe, javili su iz županije.

U samoizolaciji se trenutno nalazi 305 osoba, 41 uzorak je poslan na analizu te je ukupno testirana 601 osoba.

Istarska: Svi nalazi negativni

“Obavještavamo vas da je unutar 24 sata ispitano 68 uzoraka brisa i svi su negativni na koronavirus. Nema novooboljelih. Trenutačno je na ispitivanju 21 uzorak brisa zbog sumnje na koronavirus”, priopćili su iz istarskog stožera.

Virovitičko-podravska: Nema novih pozitivnih

Među 23 testirana uzorka na koronavirus osoba s područja Virovitičko-podravske županije u posljednja 24 sata, nije bilo pozitivnih na COVID19. “Tako na našem području i nadalje imamo šestero zaraženih od korona virusa”, izvijestio je stožer.

Bjelovarsko-bilogorska: Nema novooboljelih

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji tri tjedna nije zabilježen novi slučaj zaraze koronavirusom. Jučer je testirano 39 osoba, 35 nalaza je negativno, a za četiri osobe nalazi se očekuju tijekom dana.

Do sada je u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji na koronavirus pozitivno bilo 10 osoba, a 7 njih je ozdravilo.

Komentiraj