Dva Canadaira i dva Airtractora iz sastava Oružanih snaga gase požar na području Dicmo-Kruševar u Splitsko-dalmatinskoj županiji, priopćeno je u subotu poslijepodne iz Ministarstva obrane (MORH).

Dva protupožarna aviona Canadair i dva aviona Airtractor iz sastava Protupožarnih snaga Oružanih snaga RH upućeni su u subotu, 25. kolovoza u akciju gašenja požara na području Dicmo-Krušvari u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Od početka ovogodišnje protupožarne sezone, zračne snage su, zaključno s 24. kolovoza sudjelovale u gašenju 52 požara: 17 u Zadarskoj, po 16 u Splitsko-dalmatinskoj i Šibensko-kninskoj te po jedan u Dubrovačko-neretvanskoj, Istarskoj i Primorsko-goranskoj županiji.

Uz gašenje požara provedeno je i 49 protupožarnih izviđanja protupožarnim avionima u županijama priobalja, dok je tim besposadnih zrakoplovnih sustava BZS “Skylark I” za rano otkrivanje požara bio angažiran 11 puta.

Kopnene snage bile su angažirane na požarištu Lokva Rogoznica kod Omiša (11.-12. kolovoza 2018.) s ukupno 103 pripadnika Protupožarnih snaga., navodi se u priopćenju.

Komentiraj