Četiri igrača Osijeka istekom ugovora napuštaju Gradski vrt

U Gradskom vrtu je održana konferencija za medije na kojoj je mladi stoper Adrian Leon Barišić potpisao prvi profesionalni ugovor s klubom koji vrijedi do ljeta 2025. godine. 19-godišnji Barišić je u Osijek pristigao u ljeto 2018. godine iz RNK Splita, a prethodno je boravio i u omladinskim školama Dinama i Hajduka. U aktualnoj sezoni je igrao za drugu momčad da bi u svibnju ove godine na utakmici protiv Varaždina debitirao za prvu ekipu. Riječ je i o mladom reprezentativcu Bosne i Hercegovine za koju je dosad odigrao dvije utakmice.

“Jako mi je drago što vam danas možemo predstaviti potpisivanje četverogodišnjeg ugovora s Adrianom koji je izdanak naše škole. Ove godine je uglavnom nastupao za B momčad i već ima nekoliko zapaženih nastupa za prvu momčad. Sigurni smo da će nastaviti pokazivati dobre igre. On postaje standardni član naše momčadi za sljedeću sezonu, jedan od četiri ili pet stopera koje ćemo imati na raspolaganju, nadamo se da će ga zdravlje poslužiti i da će  na najbolji mogući način iskoristiti svoje šanse i da će se razvijati na način na koji se dosad razvijao. Čestitke i svim trenerima koji su ga vodili u B momčadi i ranije i koji su doprinijeli da dođe do potpisivanja ugovora. Potrudit ćemo se da ga još poboljšamo, sigurno će kroz utakmice i iskustvo iz dana u dan biti bolji.”, rekao je Bjelica.

Talentirani nogometaš je dodao: “Hvala svima okupljenima na ovom velikom danu za mene, rekao bih čak i najvećeg u mojoj dosadašnjoj karijeri. Hvala stručnom stožeru na čelu s gospodinom Bjelicom i upravi kluba što su prepoznali moje perspektivu ponudivši mi ugovor. Zadovoljan sam i ponosan na cijeli put. Hvala trenerima u B momčadi i svima u omladinskoj školi koji su mi pomogli da dođem do ovog nivoa i prvog profesionalnog ugovora. Na početku sezone svi su mi govorili da je ovo jedna od važnijih sezona u mojoj karijeri, da se nametnem prvoj ekipi. Trenirao sam iz dana u dan i vjerovao da će se moje kvalitete kad tad pokazati. Još sam pod dojmom, ali ovo je rezultat mog rada, ali i potpore moje obitelji.”

Ovom prilikom je sportski direktor i trener Bijelo-plavih Nenad Bjelica potvrdio da će Gutieri Tomelin, Dmytro Lopa, Adam Gyurcso i Ivan Santini završetkom sezone napustiti Osijek obzirom da im tad istječu ugovori dok je s danskim Brondbyjem dogovoren produžetak posudbe Ante Ercega na još godinu dana bez obzira na činjenicu što iskusnog ofenzivca očekuje duža stanka nakon teške ozljede koljena i operativnog zahvata kojeg je bio prisiljen obaviti.

“U sljedećoj sezoni s nama neće biti Guti, Gyurcso, Lopa i Santini. To su četiri igrača koja zbog naše ili njihove želje neće nastaviti suradnju. Zahvaljujem im na suradnji, za sve što su dali momčadi. Santini će pokušati pronaći novi izazov, ali otvoreni smo, ako on ne pronađe izazov za sebe, da se dogovorimo u budućnosti. Potpisali smo i produženje posudbe s Antom Ercegom, na još godinu dana iz njegovog Brondbyja, iako smo svjesni da ga nećemo moći koristiti do prvog ili drugog mjeseca zbog ozljede.”, istaknuo je Bjelica.

Najduži staž u Gradskom vrtu imao je ukrajinski veznjak Lopa koji je članom klubu postao još u ljeto 2016. godine te je u proteklom periodu upisao 129 nastupa u kojima je postigao 18 golova. U sezoni 2016./17. je od strane Kohorte dobio nagradu za najboljeg igrača kluba. Iza njega slijedi iskusni brazilski stoper Guti sa 60 nastupa u protekle tri sezone. Gyurcso i Santini su pak u Osijek pristigli protekle zime te su upisali tri odnosno 12 nastupa u kojima su postigli jedan odnosno tri gola. Osim navedenih igrača klub će nakon dvije godine napustiti i dosadašnji trener druge momčadi Igor Tolić.

Bjelica je također potvrdio da su preostali detalji kako bi se zaključio dogovor s kapetonom Mladosti iz Kaknja Amerom Hirošem dok je već ranije poznato da istekom ugovora s Istrom 1961 stiže Šime Gržan. Klub je također u potrazi za stoperom i ofenzivnim veznjakom dok ostala pojačanja ovise o eventualnim odlascima. Za Miereza je pak postavljena okvirna cijena od 10 milijuna eura prema zainteresiranim klubovima.

Pripreme za novu sezonu zakazane su za 14. lipnja, a tjedan dana nakon toga se nastavljaju u Sv. Martinu na Muri gdje je predviđeno odigravanje četiri utakmice.

Komentiraj