Četiri i pol godine zatvora vozaču koji je pijan usmrtio ljude na Kvatriću pa pobjegao

HINA/ Damir SENÈAR/ mm

Nikoli Kovačeviću danas je izrečena kazna na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu. Prošle godine u travnju na Kvaternikovom trgu u Zagrebu automobilom je usmrtio dubrovački bračni par Kusalović. Kovačević je vozio pijan i velikom brzinom se zabio u grupu pješaka.

Na sudu je izjavio da se nesreće ne sjeća. Tužiteljica je mišljenja da je Kovačević bio dovoljno sabran da izađe iz auta i pobjegne s mjesta nesreće. Tužiteljstvo je tražilo i da mu se izrekne doživotna zabrana upravljanja automobilom.

Kovačević se jutros nije pojavio na izricanju presude, jer se “ne osjeća dobro”. Sudac Dario Lokas osudio ga je na četiri i pol godine zatvora i vozačku mu oduzeo na sedam godina.

“Ne sjećam se ni vožnje ni nesreće. Sjećam se samo da je u autu izbio neki bijeli prah i da su se otvorili zračni jastuci. Izašao sam, ljudi su vikali i psovali me. Tek sam sutradan saznao što se dogodilo”, rekao je Kovačević pred sudom. Ispričao se obitelji poginulih i svojoj vlastitoj te zatražio oprost, a za nepružanje pomoći unesrećenima ne osjeća se krivim.

“Priznajem da sam skrivio nesreću i prihvaćam kaznu koja bude te molim za oprost obitelj poginulih, ali i moju. Spreman sam suočiti se s kaznom. Unesrećene nisam vidio i zbog toga se ne osjećam krivim za nepružanje pomoći”, rekao je u završnoj riječi Kovačević.

U trenutku izazivanja nesreće, Kovačević je u krvi imao 2,16 promila alkohola. Prema vlastitom priznanju popio je šest viskija i sedam piva prije nego je sjeo za volan. Kovačević je prije ove nesreće šest puta kažnjavan zbog kršenja Zakona o sigurnosti na cestama. Platio je na tisuće kuna kazni. Samo dvije od ovih presuda, prema njegovom odvjetniku su aktualne, jer nakon što prođe tri godine od pravomoćnosti prekršajne osude, smatra se da osoba nije osuđivana.

Komentiraj