LJUBO ZDJELAREVIĆ

Zagrebačkim koncertom 8. ožujka u Ciboni Željko Bebek počet će regionalnu koncertnu turneju “Ono nešto naše 2018.”. Datum zagrebačkog koncerta nije slučajno odabran. Bebek je želio da za njega važan dan u karijeri upravo bude na dan kojim se iskazuje poštovanje svim ženama. Publika će prvi put uživo imati prilike čuti ‘’Ako voliš ovu ženu’’ koju je snimio u duetu s Oliverom Dragojevićem, a koja mu je ovih dana donijela i nekoliko nominacija za nagradu Porin, i to u kategorijama Pjesma godine, Najbolja vokalna suradnja i Najbolji video broj. I aktualni album ‘’Ono nešto naše’’ primijetilo je strukovno glasačko tijelo pa će se tako 23. ožujka u Splitu, u finalnoj večeri dodjele Porina, boriti u kategoriji Najboljeg albuma zabavne glazbe.

“S oduševljenjem ekipa i ja očekujemo početak turneje koja se zove ‘Ono nešto naše 2018.’, prema mom posljednjem istoimenom albumu i singlu iz 2017. Posebno me raduje što počinjemo u Zagrebu. Nakon 2005. i koncerta na maksimirskom stadionu, posljednji koncert održao sam 2015. u dvorani Vatroslava Lisinskog uz moj The Band i pratnju simfonijskog orkestra i tamburaškog orkestra iz Varaždina, tako da ne sviram često u Zagrebu”, kazao je Bebek.

Iako je na sceni više od 40 godina, Bebek pojašnjava da kada se jednom, posebno u ranoj mladosti, pronađeš u glazbi, i ako to radiš uspješno i dugi niz godina, ako uspiješ održavati visoki stupanj pozornosti javnosti, onda ti bavljenje glazbom kao ‘’poslom’’ jednostavno ne može dosaditi. On, kaže, živi s glazbom, za glazbu i od glazbe.

No na pitanje je li u tih četiri desetljeća karijere dobio neki dobar savjet, odgovara da se ne možeš baviti glazbom i očekivati da ćeš dobivati savjete koji će ti onda graditi karijeru.

“Ako se takvo nešto dogodi onda to nisi ti, a i uspjeh će biti kratkoga daha. Ali o suradnjama mogu reći da uvijek nose obostranu korist i zato su važne u životu svakoga glazbenika”, govori Bebek. A bi li on i što savjetovao mlađe kolege, primjerice Franku Batelić koja će mu biti gošća na turneji?

“Naš zajednički producent Branimir Mihaljević nam je jednoga dana, tijekom priprema za koncert u Ciboni, iznio lijepu ideju, a radi se o mojoj pjesmi ‘Jabuke i vino’ s početka osamdesetih. Predložio je da je otpjevamo Franka i ja. Svidjelo nam se, a vjerujem da će se svidjeti i publici. O Franki mogu reći sve najljepše i mislim da joj ne trebaju savjeti”, rekao je pjevač.

Aktualni album ima već nekoliko hitova, nagrada i nominacija za Porin. Odgovara na pitanje je li ga iznenadio toliki uspjeh.

“Kada se rade nove pjesme uvijek postoji neki plan kako da dođu do publike i da se svima svide. Naviknuo sam da će uvijek neka od pjesama, pomno odabrana, naći put. Tako da ne mogu reci da sam iznenađen uspjesima, ali sam svakako radostan što su i pjesme i ja ponovo prepoznati. Hvala svima koji se glasali putem radija, društvenih mreža ili novina za nominacije, a i žirijima za već dobivene nagrade u posljednje dvije godine”, zaključio je Bebek i kazao da je to razlog zbog kojeg je i krenuo na ovu turneju.

Komentiraj