Predsjednik Vlade Andrej Plenković uputio je u nedjelju čestitku u prigodi obilježavanja Dana Oružanih snaga i Dana Hrvatske kopnene vojske, u kojoj je posebnu zahvalnost i duboko poštovanje izrazio svim hrvatskim vojnicima, posebno onima koji su svoje živote dali za slobodnu, demokratsku i samostalnu Hrvatsku.

“Obilježavajući 26. obljetnicu ustrojavanja Oružanih snaga s ponosom se prisjećamo uloge Hrvatske vojske u Domovinskom ratu, kada su obranjene temeljne vrijednosti mira i slobode. Posebnu zahvalnost i duboko poštovanje izražavam svim hrvatskim vojnicima, posebno onima koji su svoje živote dali za slobodnu, demokratsku i samostalnu Republiku Hrvatsku”, naveo je u čestitki premijer.

Hrvatska je, istaknuo je, danas ponosna članica Europske unije i NATO saveza. Značajan je doprinos naših pripadnica i pripadnika Oružanih snaga u brojnim mirovnim misijama u kojima se ističu svojom profesionalnošću i pouzdanošću te pridonose svjetskom miru i sigurnosti.

U ime Vlade Republike Hrvatske i osobno, premijer Andrej Plenković je svim pripadnicama i pripadnicima Oružanih snaga od srca čestitao na svim postignućima u posljednjih 26 godina te na konstantnoj požrtvovnosti i predanosti vojnom pozivu i svojoj domovini Hrvatskoj.

Komentiraj