Kolnici su mokri i skliski u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj te Slavoniji. Mogući su odroni, javlja jutros Hrvatski autoklub. Zbog jakog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene promet je zabranjen za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I.skupina). Na autocesti A1 od vijadukta Božići do južnog portala tunela Sveti Rok zbog jakih udara vjetra vozi se uz ograničenje brzine na 80 km/h, a jak vjetar povremeno puše i na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvora Kikovica i tunela Tuhobić.

Izvanredne situacije:

  • zbog teretnog vozila u kvaru na autocesti A1 poslije odmorišta Prokljan (305. km) u smjeru Zagreba;
  • zbog teretnog vozila u kvaru na autocesti A3 Bregana-Lipovac između čvorova Kosnica i Jakuševec (30+300km), u smjeru Bregane;
  • zbog teretnog vozila u kvaru na autocesti A3 Bregana-Lipovac na kraku između čvorova Jankomir i Rakitje, u smjeru Zagreba.

Gust je promet na dionici autoceste A1 od Zagreba prema Karlovcu te je pojačan priljev vozila na naplati Lučko u smjeru mora, no trenutno nema dužih čekanja.

Pomorski promet

Katamaran na liniji Pula-Zadar jutros, 23. srpnja. neće isploviti iz Pule zbog tehničkih poteškoća.

Ostali trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Od 7. srpnja trajekt na liniji Trogir-Drvenik Veli-Drvenik Mali ukrcava vozila u pristaništu Soline umjesto u luci Seget Donji.

Granični prijelazi

Teretna vozila na GP Bregana na izlazak iz zemlje čekaju oko četiri sata, a na GP Pasjak oko pola sata.

Komentiraj