CEST IS D’BEST: 500 performera iz dvadesetak država

Međunarodni ulični festival Cest is d’Best dvadeset i treći put će promijeniti sliku šireg centra Zagreba gdje će od 29. svibnja do 2. lipnja oko 500 performera iz dvadesetak država na sedam pozornica izvesti oko 700 sati programa čije su glavne odlike živost i interaktivnost.

Jedno od najposjećenijih zagrebačkih manifestacija i najstariji ulični festival u Hrvatskoj počeo je u srijedu, no zbog kiše su otkazane neke predstave ali ne i ostali program, objavio je organizator i pozvao građane da posjete festival.

Glazba, ulični teatri, performeri, cirkus, ples, dječji program i sportska događanja glavni su sadržaji Cest is d’ Besta koji će se odvijati na Zrinjevcu, Trgu bana Jelačića, Cvjetnom i Europskom trgu, Bogovićevoj i Tkalčićevoj ulici te na Strossmayerovom šetalištu.

U Zagrebu otvoren Centar za hitne i sitne popravke raspoloženja – do 2. lipnja

U pet dana festivala na sedam pozornica odvijat će se oko 700 sati programa koje će izvesti glazbeni, scenski i likovni umjetnici iz Hrvatske, Italije, Mađarske, Australije, Čilea, Slovenije, Brazila, Srbije, Bosne i Hercegovine, Rumunjske, Ujedinjenog Kraljevstva, Francuske, Makedonije, Španjolske, Japana, Južne Koreje i Finske, najavili su organizatori.

Svaki će se dan održavati koncerti, a među ostalim, nastupaju Elephant Hamp, Brain Holidays, Roppongi Red, Fanaa, Pavel, Scifidelity Orchestra, Rizična skupina, Tom and the Twisters, Cabaret al a carte. Cest is d’Best organizira i različite akcije pa je tu “Lutajući klavir”, “Vesela školica hrvatskog znakovnog jezika”, “Priča iz kineskih davnina”, “Centar za hitne i sitne popravke raspoloženja” i slično.

Posjetitelji će se moći prijaviti na različite natječaje među kojima su onaj za najfotografiju ili natječaj umjetničkih zastavica na temu “Zagrebačke legende”. Također će moći otkriti okuse turske, indonezijske, kineske, meksičke i domaće kuhinje na d’Best Food Cornerima smještenim na EU trgu i Zrinjevcu, objavio je organizator.

Komentiraj