MND.EU

Češki milijarder Karel Komárek već duže vrijeme pokušava kupiti udio mađarskog MOL-a u Ini, a o tome su njegovi ljudi razgovarali s premijerima Milanovićem i Oreškovićem. Lobiranje predsjednika Zemana pokazuje da Komárek još nije odustao od Ine

Češki milijarder Karel Komárek po tvrdnji češkog veleposlanika u Hrvatskoj želi otkupiti udio MOL-a u Ini i to je bila jedna od tema razgovora između češkog predsjednika Miloša Zemana i premijera Andreja Plenkovića prošloga tjedna u Zagrebu. Komárek je po posljednjim podacima magazina Forbes iz ožujka ove godine raspolaže s bogatstvom od 2,2 milijarde dolara. Komárek ga je stekao u razdoblju privatizacije čeških tvrtki i to pogotovo onih koje su se bavile naftom i plinom. ..

Kupite digitalno izdanje Nacionala i pročitajte više, a platite manje

Komentiraj

FOTO:MND.EU
PODIJELI
Rođen u Zagrebu 21. kolovoza 1978., novinarstvom se bavim od 2000. godine kada sam počeo pisati za sportski web portal Sportnet.hr. Nakon nekoliko godina u sportskom novinarstvu, 2009. godine prvi put dolazim u redakciju tjednika Nacional gdje radim na portalu www.nacional.hr, a povremeno pišem i za tiskano izdanje Nacionala. Sredinom 2011. s nekoliko drugih novinara Nacionala prelazim u tjednik Aktual, a od ožujka 2013. do lipnja 2014. bio sam zamjenik glavnog urednika poslovne dnevne novine Business.hr. U prosincu 2014. vraćam se u Nacional gdje pišem o aktualnim političkim i gospodarskim temama.