Červar uoči Katara: “Moramo se transformirati u ekipu koja vjeruje u sebe”

Hrvatska rukometna reprezentacija u prva dva kola Svjetskog prvenstva u Egiptu ima remi i pobjedu. Nakon šokantnog remija protiv Japana, izabranici Line Červara u nedjelju su slavili protiv Angole. U utorak ih čeka utakmica protiv vodeće momčadi naše skupine Katara, koja je u prva dva kola upisala dvije pobjede. Pobjeda Hrvatskoj donosi prvo mjesto i nešto lakši raspored igranja u drugom krugu.

“Nadam se da će nakon prve pobjede, svaka sljedeća utakmica biti bolja i da ćemo dalje nastaviti kao jučer u drugom poluvremenu protiv Angole. Svjesni smo da još uvijek imamo nekih stvari koje moramo poboljšati, pogotovo u obrani. Ali turnir je dug, nije lako igrati s ovakvim brzim i pod navodnike divljim ekipama kao Japan i Angola, ali vidjet ćemo sad protiv Katra kako će izgledati. Bit će to jedan dobar ispit za nas, sigurno su dobra ekipa i znaju igrati rukomet. Moramo primiti što manje golova, večeras ćemo ih još detaljno analizirati i razviti te taktičke zamisli, moramo se koncentrirati na nas”, rekao je u najavi utakmice Marko Mamić.

“Jako mi je drago i presretan sam što sam dobio priliku jučer. Zna se kakvi igrači igraju na mojoj poziciji, to su sve veliki dečki koji igraju u respektabilnim klubovima. Pričao sam s Jankom Kevićem puno puta, i njemu jako puno ovo sve znači, rekao je da nikad nije kasno i njemu je ovo sigurno ispunjenje sna. Što se tiče sutra, Katar je jedna ekipa s kojom smo se već susretali, igraju ozbiljan rukomet s europskim dodirom. Jako su kvalitetni na svim pozicijama, imaju veterana na golu Šarića koji zna spustiti roletu, imaju i dobre šutere. Bit će taktički drugačija utakmica, Katar ima Španjolca za trenera, on je taj svoj sistem prenio na svoju ekipu. Tako da moramo biti maksimalno fokusirani i koncentrirani, motivirani smo i nadamo se najboljem”, dodao je Halil Jaganjac.

Utakmicu je najavio i izbornik Lino Červar. Poručio je da je pred njegovim igračima teška i iscrpljujuća utakmica. “Igra se za dva velika boda koja se prenose. Naš pristup je iznimno važan. Moramo se transformirati u ekipu koja vjeruje u sebe, u svoju moć koju moramo pokazati, a to neće biti jednostavno”, rekao je izbornik Červar.

Dodao je da moramo pokušati nametnuti svoju igru. “Obrana, koja se popravila, mora dati još više, jer tako dobivamo samopouzdanje, a u napadu moramo biti štedljivi na lopti, lukavi i mudri. Velika natjecanja nisu igre u kojima se netko nadigrava, nego u kojima se pobjeđuje”, kazao je.

Komentiraj