ČERVAR: “Stvarno sam se naježio zbog toliko ljubavi prema našoj reprezentaciji”

Izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Lino Červar bio je zadovoljan današnjom pobjedom svojih izabranika protiv Bjelorusije u drugom kolu Europskog prvenstva.

“Čestitke igračima, mislim da su pružili izvanrednu igru. Moramo se posložiti i presložiti i resetirati, čeka nas još jedna bitna utakmica”, rekao je Červar za RTL.

Posebno ga se dojmila atmosfera koja je bila još bolja nego li u prvom susretu protiv Crne Gore. “Toliko zadovoljstva i sreće smo im priuštili, baš mi je jako drago zbog svih tih ljudi. Stvarno sam se naježio zbog toliko ljubavi prema našoj reprezentaciji”, kazao je Červar.

Na pitanje je li očekivao tako siguran trijumf od čak osam pogodaka razlike, Červar je odgovorio:

“Bilo bi bahato reći da sam ovo očekivao, ali sam znao da ćemo biti dobri. Držali smo se svih dogovora, obrana je bila nevjerojatno jaka, oni inače redovito preko 30 golova daju. U napadu smo igrali vrlo mudro raznovrsno i to je ono s čime sam posebno zadovoljan. Znali smo zaustaviti njihove ključne igrače, kad se timskom igrom vodi briga jedan o drugome, onda se može puno toga napraviti. Tim je naš najbolji igrač i to se i danas pokazalo.”

U drugom poluvremenu je Červar dosta rotirao:

“Kad je rezultat bio jasan, onda sam odlučio dati priliku svima, i onima koji manje igraju. Svidjelo mi se što su ovi stariji i iskusniji na klupi pljeskali mlađima i bodrili ih, to je dokaz da funkcioniramo kao obitelj”, zaključio je izbornik.

Komentiraj