ČERVAR SE ISPRIČAO NOVINARU “Bio sam u naletu emocija”

EPA/FRIEDEMANN VOGEL

Izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Lino Červar dan nakon utakmice protiv Francuske i žestokog istupa pred kamerama, ispričao se novinaru Draženu Krušelju.

“Žao mi je, ispričavam se jer sam u naletu velikih emocija sinoć prozvao novinara i zadirao u njegove slobode izražavanja. Žao mi je, kažem to i u ime Hrvatskog rukometnog saveza. Trebao sam neke stvari drugačije kazati. Žao mi je zbog svega i ispričavam se. Ljudi koji nisu uz rukometnu reprezentaciju svaki dan jednostavno ne mogu razumjeti neke stvari, no to je već druga tema”, rekao je Červar, kako prenosi Index.

Dodao je kako ne želi da njegovi istupi opterete reprezentaciju, koja je u Njemačkoj, smatra, osim igre pokazala i zrelo ponašanje. “Ponosan sam na svoje igrače, oni trebaju biti u prvom planu. Ja se zbog emocija nisam mogao suzdržati, emotivan sam i svjestan sam da sam u nekim stvarima pogriješio. Novinar nije učinio ništa loše, niti sam ja trebao spuštati stvari na osobnu razinu. No način na koji nas prate, to često nije korektno ni točno”, još se jednom ispričao Červar.

Na pitanje ostaje li kod odluke da napusti klupu reprezentacije, odgovara: “Naravno da ću otići, već sam to najavio, vratio sam se da pomognem i uvijek ću biti Hrvatskoj na raspolaganju. Rekao sam da iduće godine sigurno odlazim, no morate razumjeti da sam još uvijek na Svjetskom prvenstvu i čeka me utakmica o kojoj trenutno razmišljam”, poručio je.

Hrvatska rukometna reprezentacija posljednju utakmicu na prvenstvu igra u subotu od 18:30 sati, kada će se protiv Švedske boriti za peto mjesto.

Komentiraj