ČERVAR “Poštujem i respektiram Francusku”

HINA/ Daniel KASAP

Izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Lino Červar održao je u ponedjeljak konferenciju za novinare, na kojoj je najavio posljednju utakmicu drugog kruga Europskog prvenstva, koju Hrvatska u srijedu igra protiv Francuske.

“Duvnjak je u fazi rehabilitacije. Pod posebnim režimom trenira. Trenirali smo jutros u teretani. Večeras ćemo raditi taktiku, bit će intenzivniji trening. Posljednji je dan da osnažimo ekipu i dobro se pripremimo za Francusku”, rekao je Červar na početku te se osvrnuo na francusku reprezentaciju.

“Ništa novo kod Francuske nisam vidio. Ima novih imena, ali svi su to odlični igrači. Imaju odličnu ligu u kojoj stasaju novi igrači. Momčad i dalje ima glavni motor, Nikola Karabatić. Tu su i dalje Abalo, Guigou, Porte… Nositelji zlata s prošlih velikih natjecanja. Tu je i Mahe, sjajan i ratoboran igrač. Tu su i drugi mlađi igrači. Stvarno su veleseila, a to su pokazali protiv Švedske koju su ostavili na 17 pogodaka”, kazao je.

Dodao je kako Francuska preferira fizički rukomet. “Pobjednička su reprezentacija, kompletna prije svega. Nema Omeyera, ali Gerard brani čuda. Ja poštujem i respektiram Francusku. Moramo tražiti rješenja u fazi napada. Već smo počeli voditi računa o tome. Ne smijemo zaboraviti ni njihov napad koji je sjajan”, poručio je dodavši kako će u srijedu biti velike borbe.

“Računam na potporu s tribina, ali opet najveći je posao na našim igračima. Moramo biti disciplinirani i vjerovati u ono što radim, te naravno jedni u druge. Moramo uživati u momčadskom ponašanju i disciplini”, kaže izbornik.

Naglasio je kako se ne smiju opterećivati s time s koliko golova razlike moraju pobijediti, već samo razmišljati o utakici – napadu i obrani. “Moji igrači su jako dobro razumjeli i shvatili da igra tim, a ne pojedinac. Očekujem da će igrači igrati za Duvnjaka, sebe i reprezentaciju”, zaključio je Červar.

Komentiraj

nacional banner
nacional banner