Červar: “Ovo za mene nije neuspjeh, ekipa nije bila pripremljena za ovo natjecanje”

Hrvatska rukometna reprezentacija u pondjeljak se oprostila od Svjetskog prvenstva u Egiptu. Izabranici Line Červara izgubili su od Danske s 12 pogodaka razlike (26:38).

“Ovo nije neuspjeh za mene, možda je to realno stanje. Rekao sam da su Danci favoriti, to su svjetski prvaci. U prvom poluvremenu smo bili dobri, no kasnije je ponestalo snage. Čestitam igračima za želju i volju, ali je u ovom trenutku Danska jača”, rekao je nakon susreta Lino Červat za RTL i dodao da bi, naravno, bio puno sretniji da s izborničke funkcije odlazi s boljim rezultatom.

Červar je istaknuo kako je bez ključnih igrača u pravoj formi bilo teško očekivati pobijediti svjetske prvake. “Ova ekipa nije bila pripremljena za ovo natjecanje, nedostajali su nam stožerni igrači, Duvnjak je kao najbolji igrač Europe imao koronavirus, a potom i temperaturu, nije on nadčovjek. Karačić je bio ozlijeđen, a nema Cindrića i Stepančića. Što ste očekivali da će ovaj mali iz Nexea biti taj koji će to riješiti? Mali Martinović i Halil su veliki talenti, ali nisu spremni rješavati Dansku”, kazao je.

Na kraju je poručio da Hrvatskoj trebaju jaki klubovi, koji bi producirati nove igrače.

“Mala smo baza, mala zemlja, trebamo ulagati više u razvoj novih igrača, uložiti vrijeme da dođu novi igrači koji će nositi reprezentaciju. Moramo pomoći našim klubovima. Ljudi nama žele zlato iz ljubavi, ali to je nerealno. Trebamo pomagati svoje klubove kako bismo izgradili neke nove heroje. Želim se zahvaliti svim ljubiteljima rukometa koji su svih ovih godina podržavali reprezentaciju. Volio bih da sam otišao s velikim rezultatom. Međutim, to je život. Sada imam vremena više se posvetiti obitelji, ali neću se posve oprostiti od rukometa”, zaključio je.

Komentiraj