Červar iz Egipta: “Kao da idemo u rat, na trening nas prati šest oklopnih vozila”

Hrvatska rukometna reprezentacija prvi nastup na Svjetskom prvenstvu u Egiptu imat će u petak u 18 sati protiv Japana. Uoči utakmice, bez obzira na lošu internet vezu, održana je konferencija za novinare izbornika Line Červara i Zlatka Horvata.

Iako su naši rukometaši smješteni u luksuznom hotelu u Aleksandriji, loša internet veza predstavlja im veliki problem. Jedva se, kažu, mogu čuti s obitelji, a voditelji društvenih mreža HRS-a pokušavaju što više olakšati prijenos svih informacija prema hrvatskim medijima i zasad im ide dosta uspješno unatoč silnim problemima.

“Kada idemo na trening vidim šest oklopnih vozila, kao da idemo u rat. Nikad nisam bio na ovako velikom natjecanju, nije nam lako, teško je to oslikati, oprezan si da se nešto ne dogodi. Jako je teško, ali drago mi je da se dečki prilagođavaju”, rekao je Červar.

Dodao je da ne zna kojih 16 igrača će biti u sastavu za Japan. “Karačić neće sigurno nastupiti, a vjerojatno i Šego. Japan smo dobro analizirani i to je jedna ekipa u dizanju. Sutra nikako neće biti laka utakmica”, istaknuo je hrvatski izbornik.

Červar kaže da je ovi prvenstvo posebno. “U ovoj situaciji bez publike se nitko nije našao. Upitno je kako su se reprezentacije pripremale zbog silnih izolacija. Mislim da se moramo spustiti na zemlju i iz te situacije izvući maksimum”, poručio je.

Zlatko Horvat poručio je da im puno znači podrška ženske reprezentacije. “Drago mi je zbog njih jer su probudile taj kult reprezentacije. Zaslužile su tu broncu i baš mi je drago zbog njih.”

Horvat se osvrnuo na probleme s internetom. ”Ja sam malo stariji pa sam bio tu u doba kada nije bilo interneta pa sam navikao na to. Nekima je malo teže, ima ga donekle i da se napraviti poziv s obitelji. Uspjeli smo napraviti ovu konferenciju tako da je u redu”, otkiva Horvat.

Komentiraj