Červar: “Danas je bilo bolje, ali je bilo uspona i padova, pogrešaka i nervoze”

Hrvatska je upisala prvu pobjedu na Svjetskom prvenstvu protiv Angole, a današnji uspjeh prokomentirao je i izbornik Lino Červar.

Iako je igra danas bila bolja nego protiv Japana, Lino Červar nije u zabludi. Bilo je dobrih i loših strana, ali je pokazana želja i napredak.

“Nećemo slaviti, bilo je dobrih momenata i pokazana veća želja. Na ovom prvenstvu ima reprezentacija koje nisu bile u izolaciji, mi smo imali izolaciju i manjak treninga i lete po terenu, mi imamo probleme s fizičkom spremom, mučimo se i borimo se, ali dajemo mlađima priliku. Posebno je prvenstvo, ne ponovilo se na ovaj način”, rekao je Červar za RTL poslije utakmice.

O pogreškama na utakmici

“Mi moramo igrati obje obrane, želimo pobjediti. Danas je bilo bolje, ali je bilo uspona i padova. U cjelosti je bilo pogrešaka, nervoze, ali i dobrih poteza i želje. Nismo u zabludi, protiv Katra će biti teško, ali se moramo naviknuti.”

“Pokazali smo što smo u Austriji i Švedskoj, ovo je juha, ovo je ništa. IHF je napravio veliku stvar što je okupio reprezentacije ovdje usred korona krize, ali to je poruka, ne govorimo o kvaliteti. Neke reprezentacije nisu znale dolaze li dva dana prije, neki su došli s juniorima. Pravo stanje u rukometu će se vidjeti u Tokiju i 2022. godine”, poručio je Červar.

 

Komentiraj