ČERVAR: “Ako ćemo ići na veliki rezultat, izgubit ćemo utakmicu”

Izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Lino Červar održao je u petak konferenciju za novinare, nakon sinoćnje pobjede ‘Kauboja’ protiv Crne Gore na Europskom prvenstvu u Grazu.

“Hrvatska obrana 5-1 jučer je funkcionirala dobro, onako kako dugo nije funkcionirala. Nemojte misliti da je Crna Gora neozbiljna ekipa. Radili smo opstrukciju njihovog protoka lopte i više su gledali kako da uopće zadrže loptu, nego da nešto naprave prema naprijed. Tako smo igrali i u Ateni, to će biti tako i dalje”, kazao je na početku Červar.

Sljedeći protvnik Hrvatske je Bjelorusija. “Ako uspijemo spriječiti tranziciju prema naprijed i ako spriječimo njihovu kombiniranu zonu, onda imamo velike šanse za pobjedu. Moramo igrati jako disciplinirano, s dugim napadima. Ako ćemo ići na veliki rezultat, izgubit ćemo utakmicu”, poručio je.

Na konferenciji su se novinarima obratili i Domagoj Duvnjak, Zlatko Horvat te Marino Marić.

“Svaki put spominjemo da je naša 5-1 obrana naš forte i ona sutra mora funkcionirati. Prije dvije godine smo igrali protiv Bjelorusije i imali dosta problema, ali igrali smo 6-0 obranu. Srbija je jučer igrala većinom 6-0 obranu i to im je odgovaralo”, objasnio je Duvnjak i dodao da im puno znači sljedeća utakmica.

“S pobjedom smo jako blizu cilju, a to je da prenesemo dva boda u Beč. Oni su opasni iz tranzicije, ako ćemo se vraćati u obranu kako treba neće biti velikih problema. Njihov pivot Karalek i lijevi vanjski Kuleš su najopasniji igrači”, zaključio je Duvnjak.

“Znamo kako je bilo prošlo prvenstvo i ono prije gdje smo gubili utakmice koje nismo trebali, moramo respektirati svakoga, svi mogu biti nagazna mina. Nije riječ o floskuli da moramo ići utakmicu po utakmicu, ne smiju nam se takve stvari događati ako želimo doći što dalje”, rekao je Horvat pa dodao: “Imao sam dosta problema u ovoj sezoni, koljeno me boljelo, morao sam za Zagreb igrati desnog vanjskog, trebalo mi je nešto vremena da se prilagodim opet igri na krilu. Jučer sam se dobro osjećao, nije bilo problema s koljenom, nadam se da će tkao ostati”.

Marino Marić bio je posljednji među rukometašima koji je sjeo pred novinare. “”Imao sam priliku igrati protiv Karaleka prije tri ili četiri godine, nisam znao tko je, ali vidio sam da je čovjek mašina, baš prava zvijer. Sada je došao na veliku scenu i pokazuje da je super igrač. Prije pet-šest godina kad bismo igrali protiv Bjelorusije bile bi to lake pobjede, ali sad su pokazali napredak i bit će teška utakmica, ne smijemo se zavaravati”, rekao je Marić.

Naglasio je da su to većinom igrači od poko sto kola, te naši igrači moraju pronaći njihove slabosti. “Obrana mora biti na razini da bismo ukrali neke lopte i preko kontre se odvojili. Drago mi je da je bilo navijača koji su nas podržavali, ne mogu vam objasniti što mi znači igranje za reprezentaciju. To je nešto više od onoga u klubu, zbog toga sam tu i to me drži. To svakog igrača ispunjava”, zaključio je Marić.

Komentiraj