Dusko Marusic/PIXSELL

CEROVAC “Ako ne bude rješenja, uzimamo šatore i idemo pred Vladu”

Predsjednik Jadranskog sindikata Boris Cerovac u utorak je za N1 televiziju komentirao stanje u brodogradilištu Uljanik, u kojem su radnici još uvijek u štrajku. Cerovac kaže kako će štrajk trajati sve dok se ne ispune njihovi uvjeti, a to su isplata plaća i smjena uprave.

Kazao je i kako traju razgovori s kandidatima za nove članove Uprave brodogradilišta, te da postoji mogućnost da nova uprava bude izabrana još danas. “Nadam se da će komunikacija između nove Uprave i države biti bolja nego dosad, cijelo vrijeme se prebacivalo loptice. Sada više ministarstvo neće imati mogućnost prebacivati lopticu novoj upravi”, rekao je Cerovac.

Dodaje kako među novim kandidatima za Upravu nema nijednog člana stare Uprave. “Kad bi netko od njih bio među kandidatima, to bi bilo smiješno, jadno i nikakvo. Takvo što nećemo dopustiti”, rekao je i dodao kako nema ni Končarovih ljudi.

Cerovac se nada da će Vlada pronaći rješenje za opstanak brodogradilišta. “Što se tiče plaće, s Vladom nemamo konakata da bi mogli govoriti o njihovom razmišljanju. Postoje polozi koji se mogu dobiti, a za koje država treba dati garanciju. Razgovara se s brodograditeljima”, kaže i zaključuj da, ako ne bude rješenja s Vladom, uzet će šatore i sjesti pred Vladu.

Komentiraj