Ivan Ripić

Central Danube Tour – neotkrivena destinacija

Turistički panel ‘Central Danube Tour – neotkrivena destinacija’ održan je u Muzeju grada Iloka smještenom u prekrasnom dvorcu Odescalchi.

U otkrivanju “nove” destinacije nastale prekograničnom suradnjom, pomoći će devet novih inovativnih turističkih paketa – Blago Baranje i Bačke, Svirajte mi svirci, Kolo naokolo na dva kotača, Otkrivanje europske Amazone, Panonske tvrđave i vinski užitak, Okusi i mirisi Podunavlja, Put podunavskih delikatesa, Vina s Dunava te Sirevi i vina dunavske regije.

Kakvo je značenje Dunava za Slavoniju, Baranju, Srijem i Vojvodinu? O tome su govorili turistički djelatnici, predstavnici institucija, organizatori manifestacija, vlasnici agencija, a priča je zaokružena prezentacijom ‘Okusa Srijema i Slavonije’ u iločkom hotelu Dunav, koji je prvi na istoku Hrvatske dobio Michelinovu preporuku.

“Iznimno se veselimo kad možemo sudjelovati na panelima ovakvog tipa koji u fokusu imaju razvoj i promociju kontinentalnog turizma. Na istoku Hrvatske imamo ogroman turistički potencijal i važno je da suradnjom svih dionika podižemo kvalitetu turističke ponude i infrastrukture, a tome pridonose i ovakvi projekti“, kazala je Snježana Brzica, pomoćnica ministra turizma.

Projekta ‘Central Danube Tour – Enhancing the tourism development in the Danube cross-border region’ sufinanciran je iz INTERREG IPA Programa prekogranične suradnje. Cilj mu je poticanje razvoja turizma u prekograničnom području, podizanje razine kvalitete i raznolikost turističke ponude te promoviranje turističke destinacije Srednjeg Podunavlja.

Vrhunska vina i sjajna gastronomija, bogata kulturna baština, atraktivne manifestacije, hvaljena gostoljubivost, prekrasna priroda i rijeka Dunav kao poveznica, plove i dalje.

Snježana Brzica, pomoćnica ministra turizma

Komentiraj