Anto Magzan/PIXSELL

CENTAR ZAGREBA Crnokošuljaši se postrojili i prisegnuli, Radnička fronta održala protuprosvjed

U samom centru Zagreba u nedjelju je oko podneva počelo postrojavanje stranačke vojske AHSP-a. “Na Trgu bana Josipa Jelačića pokazat ćemo komunistima i četnicima kako se voli Hrvatska”, stajalo je u jučerašnjem pozivu časnicima Hrvatskih domoljubnih snaga.

Ministarstvo unutarnjih poslova zaprimilo je zahtjeva za skupom, te ‘Prisegu domovini’ odobrili. Oko petnaest minuta iza podneva članovi AHSP-a prisegnuli su da će se boriti “za oslobođenje Hrvatske iz ropstva Europske unije”, dok s balkona obližnje zgrade svira ‘Internacionala’. Petnaestak minuta nakon prisege, crnokošuljaši su se polako udaljili s Trga.

Oko podneva započeo je i najavljeni ‘Kontraprosvjed protiv postrojavanja crnokošuljaša na Trgu – protiv fašizacije društva!’ koji je organizirala Radnička fronta i inicijativa Protiv fašizma.

Oko pedesetak pripadnika Radničke fronte okupilo se na Trgu. “Poručujemo svim fašistoidnim snagama u Hrvatskoj, koje svojom ultrareakcionarnom zločinačkom ideologijom žele očuvati hrvatski tajkunistan takav kakav jest ili od njega načiniti još nazadnije mjesto, da im nećemo dopustiti da neometano marširaju ulicama naših gradova”, poručili su, prenosi N1.

Na svojoj Facebook stranici Radnička je fronta objavila fotografije sa skupa, ističući: “Nas čuva kordon policije, dok fašiste nitko ne dira. Upute iz Vlade su očito došle”.

Nas cuva kordon policije, dok fasiste nitko ne dira. Upute iz vlade su ocito dosle.

Posted by Radnička Fronta on Sunday, February 28, 2016

Komentiraj