U javnost su izašli strašni detalji o zbivanjima u centru za azilante u Danskoj u kojem borave maloljetnici. Kako je objavio danski radio 24syv, ondje su snimani i fotografirani spolni odnosi s maloljetnim štićenicima azila. Navodno su zaposlenici znali za to, ali nisu ništa prijavljivali, javlja RT.

Radio u svom posjedu ima policijsko izvješće u kojem stoji kako je zaposlenica osumnjičena za spolni odnos s trojicom maloljetnika. Navodno su još u lipnju za ovo znali i ostali zaposlenici u centru za azilante, no ništa nisu prijavljivali vlastima.

Kako prenosi Dnevnik.hr, osumnjičenica je otpuštena, a policijska istraga je u tijeku. ”Kada je nečija uloga da zaštiti djecu, onda se na ovakve navode gleda vrlo ozbiljno”, kazao je glasnogovornik policije Sten Skovgaard Larsen.

Upravo zbog brojnih incidenata koji su se ondje odvili, danske vlasti već su najavile zatvaranje centra. prošli mjesec ondje se odvila masovna tučnjava, a u kolovozu pet tinejdžera, štićenika centra, optuženo je za seksualne napade koji su uključivali i silovanje.

Komentiraj