U zagrebačkom Centru kulture na Peščenici od 10. do 13. travnja održat će se književno izvedbeni ciklus besplatnih radionica ‘Tijelo riječi’. Radionice se bave istraživanjem odnosa književnog teksta i pokreta.

“Polaznici, uz mentorstvo voditeljica sami ili u manjim grupama stvaraju književni tekst i kratke sekvence/koreografije/etide. Motivi poezije različitih hrvatskih autora i autorica prelaze u opipljive objekte koji se koriste kako bi polaznici razvili vlastiti izvedbeno-tekstualni izričaj. Također, u obzir se uzima i specifičnost lokacije i konteksta koji postaju ravnopravni čimbenici i utječu na proces stvaranja”, stoji u najavi radionice.

Radionica ‘Tijelo riječi’ odvijat će se na različitim kvartovskim lokacijama i u samome Centru KNAP. Prvi dio radionice održat će se u Domu za starije i nemoćne Peščenica gdje će se raditi s korisnicima Doma od 3. do 7. travnja 2017.

U obje faze radionice koristit će se isti motivi, ali će se razrađivati na različite načine. Na kraju procesa, povezat će se svi polaznici i lokacije te stvoriti zajednička prezentacija, diskusija i nastaviti kreativni proces.

Autorice projekta su Neva Lukić i Josipa Bobaš. Neva Lukić je književnica, kustosica i likovna kritičarka. Objavila je četiri knjige, te je dobitnica nagrade Zdravko Pucak za poeziju. Objavljuje likovne osvrte u art magazinu Kontura i član je umjetničke inicijative See Lab u Den Haagu. Josipa Bubaš je performerica i likovna kritičarka. Kao plesačica sudjelovala je na brojnim projektima, redovno objavljuje likovne osvrte na HR3. Radi na EU projektu Participativna umjetnost za nevidljive zajednice i povremeno vodi likovni program u Galeriji događanja. Trenutačno je na doktoratu na Sveučilištu u Zadru.

Komentiraj