Celine Dion otkrila da boluje od rijetke neurološke bolesti, ponovno odgodila zagrebački koncert

Slavna kanadska pjevačica Celine Dion objavila je na svom Instagram profilu video u kojem je otkrila da boluje od rijetke neurološke bolesti koja pogađa jednu od milijun osoba na svijetu.

“Pozdrav svima. Oprostite što mi je trebalo toliko dugo da vam se obratim. Svi mi toliko nedostajete i jedva čekam da razgovaram s vama na pozornici. Kao što znate, uvijek sam bila kao otvorena knjiga i nisam bila spremna ništa reći prije, ali sada sam spremna. Imam problema sa zdravljem već duže vrijeme i bilo mi je jako teško suočiti se s izazovima i pričati o svemu što sam prolazila”, rekla je u videu.

Potom je fanovima otkrila da joj je nedavno dijagnosticirana rijetka neurološka bolest koja se zove ‘sindrom ukočene osobe’ i koju dobije jedna na milijun osoba. “Iako još uvijek učimo o ovoj rijetkoj bolesti, sada znamo što uzrokuje grčeve koje sam imala. Nažalost, ti grčevi utječu na svaki aspekt mog svakodnevnog života. Ponekad uzrokuju poteškoće dok hodam i ne dopuštaju mi koristiti svoje glasnice za pjevanje na način na koji sam navikla“, istaknula je.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Céline Dion (@celinedion)

Zbog svog stanja otkazala je sjevernoamerički i europski dio svoje svjetske turneje Courage, pa tako i koncert u Zagrebu gdje je trebala nastupiti 18. ožujka sljedeće godine. Ipak, već se zna novi datum – 16. ožujak 2024. godine.

Dodala je da se oslanja na podršku svoje djece koja joj daju nadu i sluša svoj “sjajan tim liječnika” kako bi vratila svoju snagu i sposobnost da ponovno nastupa.

Sindrom ukočene osobe rijedak je neurološki poremećaj sa značajkama drugih autoimunih bolesti. Pogađa dvostruko više žena nego muškaraca, a znanstvenici još ne znaju što uzrokuje to stanje.

 

 

Komentiraj